Highlights: Skoghall-Västerås 7-6 SD
Bilder: Innebandy.tv
Allsvenskan västra

Brutalt slut när Västerås åkte ur allsvenskan

ANNONS

Nära att gå upp i SSL i fjol, nu åker de ner i division 1.

Förra säsongen var de en vinst ifrån att vinna SSL-kvalet och gå upp i högsta serien. Ett år senare åker Västerås istället ur allsvenskan. Det står nu klart även i teorin efter 7-6-förlusten i sudden death mot topplaget Skoghall, en hedersam insats där man var i ledning ända in i slutsekunderna av ordinarie speltid och var nära tre poäng.

Med endast åtta (!) sekunder kvar kvitterade Skoghall, varpå värmländskorna också tog extrapoängen.

– Vi tränare är otroligt stolta över insatsen som tjejerna står för. Vi möter ett Skoghall som kommer upp i en högre nivå än vad de har gjort på sistone. Vi står upp mot dem på ett bra sätt och vi skapade tillräckligt för att vinna matchen. Idrott är brutalt och det gör väldigt ont att förlora på det sättet som vi gör, säger Västerås tränare Jani Pyykönen till Innebandymagazinet.

Skoghalls sportchef Marie Dyberg:

– Skönt att få stå som segrare i slutändan i en jämn match! Västerås spelar riktigt bra idag och utmanar oss ända in i det sista. Jag tycker ändå vi spelar med bra energi och har gott om chanser. Tyvärr släpper vi in Västerås genom egna misstag vilket de utnyttjar till max. Tjejerna visar dock att de lyft huvudet och vilken styrka de besitter som lag så det finns mycket positivt att ta med framåt.

För Skoghall väntar SSL-kval, dit man går tillsammans med de klara seriesegrarna Telge från allsvenskan västra. Se highlights från matchen i klippet ovan.

Matchrapporter: Västerås IBS vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Telge SIBK Seger för Skoghall i toppmötet med Lillån IBK Klart nu: Västerås IBS åker ur serien efter ny förlust Seger för Katrineholm borta mot Skoghall Lisa Söderlund tvåmålsskytt för Västerås IBS i segern mot GS 86

Den här artikeln handlar om: