Damallsvenskan
Foto: Marko Grönholm
Omgångskrönika Damallsvenskan
"City och Gamla Stan gjorde det sämsta de kunde för båda lagen"
ANNONS

Innebandymagazinets damexpert går igenom streckstriderna och tippar hur de kommer att sluta.

Med två omgångar kvar att spela i damallsvenskan går vi igenom vad som gäller runt de olika strecken. Eftersom allsvenskan görs om nästa säsong är det lite annorlunda förutsättningar som gäller. 

Lag 1-2 spelar SSL-kval-, Lag 3-4 är klara för nya allsvenskan, lag 5 får kvala till nya allsvenskan mot Dam1an-motstånd. Lag 6-8 åker ur och får spela i Dam1an nästa säsong. 

Norra allsvenskan

Helgens resultat:

IBF Dalen - Örnsköldsvik IBK1 - 7
IBK Luleå - RIG Umeå IBF3 - 7
Sundsvalls IBF - IBK Dalen8 - 3
Umeå City IBF - Gamla Stan IBK6 - 6 e.förl.

IBK Dalens fina svit på 19 raka trepoängare tog slut i helgen mot Sundsvall. Om det beror på en formsvacka lagom till kvalet eller om Dalen experimenterar inför kvalet återstår att se. Umeålaget har ju varit klara för kval i flera omgångar redan. Men vi kan konstatera att de bara kommer vara Kalmarsund som sprungit igenom en säsong i allsvenskan utan att tappa några poäng. 

Kan också konstatera att Umeå City och Gamla Stan gjorde det sämsta de kunde för båda lagen. Tack vare att de spelade lika så blev det klart att båda lagen spelar i Dam1an kommande säsong. Det är även klart sedan tidigare att Luleå åker ur. 

Ö-viks seger mot IBF Dalen innebar att de växlade plats i tabellen och nu är det Ö-vik som befinner sig på säker mark och och IBF som får kvala sig kvar. 

IBK Dalen och Sundsvall är klara för SSL-kval. Anledningen till att Sundsvall får kvala uppåt trots en tredjeplats är att RIG Umeå inte får kvala till SSL. 

Det enda som finns kvar att spela om i den norra serien är kampen mellan Ö-vik och IBF Dalen. Vem kommer få fortsätta spela i allsvenskan och vem kommer få kvala sig kvar. 

Så kommer streckkampen att sluta:

Ö-vik-Gamla Stan
IBK Dalen-Ö-vik

IBF Dalen-Sundsvall
Umeå City-IBF Dalen

4.Örnsköldsvik IBK-726
5.IBF Dalen-1925


Båda lagen har svårt spelschema kvar men jag tror att Ö-vik kommer att ta tre poäng mot Gamla Stan och förlora mot IBK Dalen. Med tre poäng till in på kontot kommer de sluta på 29p. Det innebär att IBF Dalen måste ta minst fyra poäng och även hämta in 12 mål i målskillnad. Det tror jag inte att de kommer att mäkta med utan jag tror på max två poäng till mot City. Så det blir Ö-vik som spelar i allsvenskan nästa säsong och IBF Dalen som får kvala sig dit. 


TV: Anna Wijks sista scen i Mästarnas Mästare

Här får innebandylegendaren lämna SVT-programmet.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!


 

 


 

Den här artikeln handlar om: