Lockerud/Mariestad förlorade mot Endre
Montage
Matchrapport

Endre vände underläge till seger

ANNONS

Endre hade problem och låg under med 2-3 efter två perioder i matchen i Superligan dam mot Lockerud/Mariestad i Ica Kvantum-hallen. Men i tredje kom vändningen, och till slut blev det 5-3 för bortalaget Endre.

– Endre har marginaler på sin sida och är som bäst i viktiga skeden av matchen, därför vinner de rättvist till slut, kommenterade Lockerud/Mariestads tränare Mickael Fredriksson.

Endres tränare David Normark om matchen:

– Tycker att vi är bättre sett över 60 minuter och kan vinna rättvist idag. Vi möter ett Lockerud som slåss för allt de är värda och dessutom får oss ur balans ordentligt i andra perioden men vi visar på en enorm lagmoral och hjärta för varandra när vi tar oss samman och till slut vinner matchen. Det är tre oerhört viktiga och sköna poäng som vi tar med oss hem till ön när vi blickar framåt mot Täby och Karlstad nästa helg.

Första perioden var jämn. Lockerud/Mariestad inledde bäst och tog ledningen genom Maja Smidner efter 8.13, men Endre kvitterade genom Moa Dynefalk. Och Endre hann också ta ledningen, genom Anna Moberg. Efter 7.23 i andra perioden slog Jennifer Wirén till, på pass av Sara Stöckel och kvitterade för Lockerud/Mariestad.

Maja Smidner gjorde dessutom 3-2 efter 8.53.

Endre vände på dock matchen när laget gjorde tre raka mål och gick från 3-2 till 3-5 i tredje perioden. Roos 3-5-mål kom med 01.38 kvar av matchen.

Elin Roos gjorde två mål för Endre och ett assist.

Med fyra omgångar kvar är Lockerud/Mariestad sist i serien, medan Endre är på sjätte plats.

I nästa match möter Lockerud/Mariestad Karlstad hemma och Endre möter Täby hemma. Båda matcherna spelas fredag 8 mars 19.00.

Matchrapporter: Täby avgjorde matchserien mot Endre Täby har Endre i sitt grepp efter ännu en seger Bra start för Täby efter seger mot Endre efter straffdrama Revansch och tre poäng för Endre Seger med 8-4 för Thorengruppen mot Endre

Den här artikeln handlar om: