Allsvenskan norra

17-åringens succé: "Det lär man minnas länge"

ANNONS

Alexander Måhlberg stod för ett hattrick när hans Falun Utveckling slog RIG Umeå.

Falun Utveckling besegrade under lördagen RIG Umeå med 7-3 på sin hemmaplan. Det gör att laget i allra högsta grad är med i kampen om nytt allsvenskt kontrakt, trots man inför säsongen tippades hamna i botten.

Tre av Faluns mål i segern gjordes av av 17-åringen med det passande namnet, Alexander Måhlberg. Inför dagens match hade det blivit ett mål på elva matcher för forwarden som nu alltså svarade för ett hattrick.

– Det var väldigt kul, det lär man minnas länge. Det var skönt att få sätta det nu också, sa Måhlberg i innebandy.tv-sändingen efteråt.

Du kan se matchens samtliga mål i spelaren ovan.

Utsågs till Sveriges femte största talang

Måhlberg, född 2006, blev tidigare i år uttagen till U19-landslagets läger på Bosön. För ett år sedan kom han femma på Innebandymagazinets ranking av Sveriges 100 största talanger, då med följande motivering:

Alexander fick många rubriker förra säsongen när han sensationellt gjorde 51 poäng på 16 JAS-matcher trots sin unga ålder. Därefter lämnade han moderklubben för att utvecklas vidare i Faluns akademi. Det här är en målskytt av rang som framför allt har en väldigt bra speluppfattning, han vet hur han ska röra sig för att få ut maximalt av sitt spel och släpper bollen i rätt lägen. Skotten håller hög klass, inte alltid nödvändigtvis så hårda, men väldigt välplacerade. Mjuk i handlederna och väldigt bolltrygg. Utvecklar han sin fysik så finns det inga begränsningar för hur långt han kan nå.

 

Matchrapporter: Målfest för IBF Falun U hemma mot Jönköping IBF Falun U föll mot RIG Umeå på hemmaplan IBF Falun U vann enkelt hemma mot Farsta IBF Falun U vann enkelt hemma mot Växjö Utv Delad pott för IBF Falun U och Linköping FBC

Den här artikeln handlar om: