Foto: Bosse Grängsjö
SSL-tipset (DAM)

Tippar: Så slutar omgång 21 i SSL Dam

ANNONS

Innebandymagazinets Christian Svensson siar om hur kommande omgång i SSL dam kommer att sluta.

IBF Falun - Karlstad IBF     

Karlstad har hamnat i ett riktigt bryderi efter ett par tunga resultat senaste omgångarna. Då är det inte idealiskt att möta ett lag som man normalt sett inte ska ha en chans emot. Men är det något av toppfem-lagen som Karlstad ska ha en bråkdel av en chans emot så är det just Falun. Senast de möttes så blev dock värmlänningarna utklassade med tvåsiffrigt så det är verkligen inte mycket som talar för några poäng här. Det enda som pekar i den riktningen är just att Karlstad måste börja plocka poäng annars åker man ur. Falun har inget att spela för heller i princip utan de kommer sluta femma oavsett. Utgångstipset är en hemmaseger men Karlstad har definitivt chansen att skrälla till sig en poäng om bitarna faller på plats. 

Resultat: 6-3                                                                                       

FBC Kalmarsund - Täby FC IBK

Vi börjar med det uppenbar. Täby är ett bra mycket bättre lag och skall bara vinna denna 19 av 20 möten. MEN detta är den matchen som Kalmarsund utnyttjar sina statistiska 5% chans att vinna. Täby är uppenbarligen i en svacka efter två raka förluster mot sämre motstånd. Samtidigt återfinns de två gamla Täbystjärnorna Moa Tschöp och Mathilda Sjödin i Kalmarsund nu och de kommer aldrig vilja vika ner sig mot sitt gamla lag. Smålänningarna är dessutom i desperat behov av poäng efter en usel inledning på säsongen, om de ska gå till slutspel. När man då möter ett topplag som vacklat på slutet så är jag övertygad om att de går för knock redan i första perioden. Det är just första 20 också som jag tror kommer bädda för skärsegern.

Resultat: 6-4                                                                                                                    

Åkersberga IBF - Malmö FBC

Sjukt intressant möte. Åkersberga ligger precis under nedflyttningsstrecket på samma poäng som två lag ovanför strecket. Malmö ligger precis över slutspelsstrecket på samma poäng som laget precis under strecket. Så det är två desperata lag som möts där tre poäng kan göra en otroligt stor skillnad för deras framtid. Jag har alltid hävdat att slåss för sin existens motiverar mer än att slåss för bonusar. Så i det fallet borde Åkersberga vara mest motiverade i denna match. Men det går heller inte att blunda för att det är två olika skikt i tabellen som agen krigar om så bevisligen är Malmö det bättre laget. Så då står det 1-1 i variabler som talar för en vinst. Så då får mitt tips avgöras på en tredje variabel som är inbördes möten och där leder oväntat nog Åkersberga med 2-1. Men Åkersberga har även bevisat på slutet att man hittat formen och är bäst när det gäller som mest. Ebba Johansson och Isabel Balzano är dessutom två spelare som är stekheta. Så en skrällseger till Åkersberga är inte helt omöjlig utan snarare direkt trolig.

Resultat: 4-3     

                                                                                  

Endre IF - IBK Lund Elit

Här möts två lag som båda vunnit två av de fem senaste matcherna men i Endres fall är det dåliga prestationer som ligger bakom statistiken medan Lund spelat väldigt bra mot bättre motstånd. Så Lund har definitivt bättre formkurva än gotlänningarna som fortfarande inte hämtat sig ifrån att fixstjärnan Ellen Bäckstedt är skadad resten av grundserien.      Som extra krydda på moset så kan Lund gå om Endre i tabellen om de tar tre poäng. Jag bara inte tror utan jag är ganska så säker på att man kommer att göra det också. Kanske idiotiskt hävdande då Lund bara besegrat Endre en gång på åtta försök men så stor påverkan har Bäckstedts frånvaro. 

Resultat: 3-6                                                          

Warberg IC - Västerås Rönnby IBK           

Warberg ligger just nu tia men har man riktig otur så kan man teoretiskt sett ligga näst sist efter den där omgången. Hallänningarna förlorade med 10 bollar senast de möttes och man har bara lycktas vinna två av 17 matcher mot Rönnby. Det betyder att förlorar man stort här igen kan man befinna sig på nedflyttningsplats. Nu tror jag inte att alla tre lag under Warberg kommer vinna sina matcher, men de står inte inför några omöjliga uppgifter. Jag är säker på att Warberg kommer förlora och jag är även säker på att man kommer att sjunka någon placering i tabellen men inte tre. 

Resultat: 2-10                                                                                    

KAIS Mora IF - IBK Lockerud Mariestad 

Detta kanske är Moras mest skräckinjagande match i SSL-historien. Vinner man så tror jag att man grejar kontraktet men förlorar man tror jag att man kommer åka ur. Mötet i höstas förlorade Mora i sudden men trots det skulle jag säga att detta är den enda matchen som Mora är favoriter i denna säsong. Lockerud har halkat efter lite och ligger sist medan Mora spelat upp sig rejält på slutet och har rejäl medvind i seglen. Men är man tillräckligt bra för att kunna föra en match för en gång skull och är man tillräckligt mentalt starka för att bära favoritskapet? Jag tror faktiskt att man är det och att detta inte kommer bli en jämn historia som senast. Utan Mora kommer vinna med tre fyra bollar. 

Resultat: 5-2            

                                                                           

Thorengruppen IBK - Pixbo IBK

Ett svårtippat möte eftersom jag gör tippningen innan helgens svenska cupen final. För resultatet här kommer beror på hur det går i den matchen. Thorengruppen är de stora favoriterna och vinner de finalen i helgen så är jag säker på att man kommer vinna denna match också. Men skulle Pixbo upprepa förra årets bragd när man slog Thorengruppen i svenska cupen finalen för första gången på sex finalförsök så tror jag att Pixbo vinner denna också av bara farten. Så egentligen tippar jag finalen här eftersom jag tror att vinnarna där även vinner denna. Varken TG eller Pixbo kommer spela som de normalt brukar i finalen. Pixbo drar tillbaka sina trupper vilket även TG kommer att göra och båda blir mer försiktiga. En taktik som kommer gynna Pixbo mer för skulle TG köra på som vanligt skulle de vinna med mer än uddamålet som det alltid blir i finaler mellan dessa giganter. Så TG vinner finalen med uddamålet igen men här kommer man återgå till normalt spelsätt och då vinner man med tre fyra bollar. 

Resultat: 7-4


TV: Borde VAR införas på innebandyns SM-finaler?

SSL-domaren Thomas Andersson: "Underminerar auktoriteten hos domaren"


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

  

Den här artikeln handlar om: