Lockerud/Mariestad förlorade mot IBF Falun

IBF Falun slog Lockerud/Mariestad efter Philippa Bloms dubbel

Det blev IBF Falun som gick segrande ur mötet med Lockerud/Mariestad i Superligan dam på bortaplan, med 4-3 (4-1, 0-1, 0-1).

– Vi kommer från en väldigt tuff period där vi har släppt in mycket mål, det lever med in i den här matchen. Men otroligt starkt att få stopp och sen kunna prestera så bra som vi gör, kommenterade Lockerud/Mariestads tränare Mickael Fredriksson.

I första perioden var det IBF Falun som var starkast. Laget vann perioden med 1-4.

Lockerud/Mariestad reducerade igen efter 1.16 genom Ellen Nyman på pass av Sara Stöckel. Efter 8.12 i tredje perioden reducerade Lockerud/Mariestad på nytt genom Maja Smidner framspelad av Inez Wallskog. 3-4-målet blev matchens sista.

Philippa Blom gjorde två mål för IBF Falun och spelade fram till ett mål.

Det här var Lockerud/Mariestads femte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även IBF Faluns andra uddamålsseger.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Lockerud/Mariestad på 14:e och sista plats och IBF Falun på femte plats.

Nästa motstånd för Lockerud/Mariestad är Kais Mora. Lagen möts söndag 25 februari 16.00 i Idre Fjäll Arena. IBF Falun tar sig an Karlstad hemma lördag 24 februari 14.00.

Matchrapporter: Rönnby IBK lyckades bärga segern mot IBF Falun Slagläge för Rönnby IBK efter ny seger Rönnby IBK vann mot IBF Falun i första matchen Revansch och tre poäng för Endre Isabel Balzano i målform när Åkersberga IBF vann mot IBF Falun