Huddinge IBS spelade lika mot Västerås IBS
Montage
Matchrapport

Västerås IBS tog poäng borta mot Huddinge IBS

ANNONS

Västerås IBS fixade ett oavgjort resultat, 6-6 (1-2, 2-2, 3-2, 0-0), mot tredjeplacerade Huddinge IBS i lördagens match på bortaplan i Allsvenskan västra/södra dam.

– Just nu finner jag inga ord alls, det är för tätt inpå för att göra en analys. Men spontant, vi tar en poäng och det lever fortfarande då vi inte tappar på negativa kvalplatsen. Det är det som är bra. Jag vill ge tjejerna all credd till att vi fortsätter hela vägen in idag oavsett. Men detta är en katastrofal insats av mig och mitt ledarteam. Jag misslyckas med i princip allt idag i en av de viktigaste matcherna vi haft denna säsong. Och som huvudansvarig är det katastrofalt jävla dåligt. En stor analysering krävs efter dagens match och det börjar för minuter egna del rätt rejält. Fullständigt katastrof och det är bara beklaga för minuter egna del. Men vi ska bryta ihop och komma igen, kommenterade Västerås IBS:s tränare Jani Pyykönen efter matchen.

I första perioden var det Västerås IBS som var starkast. Laget vann perioden med 1-2.

Andra perioden slutade 2-2 och ställningen efter två perioder var 3-4.

1.16 in i tredje perioden nätade Huddinge IBS:s Ida Petrén-Lantz framspelad av Emelie Lindström och kvitterade för Huddinge IBS.

Efter 1.35 nätade Ida Petrén-Lantz ännu en gång på pass av Olivia Tellström Jovicic och gav Huddinge IBS ledningen.

6.54 in i perioden slog Elin Hellström till framspelad av Gry Norstedt och kvitterade för Västerås IBS.

Efter 9.16 slog Stina Sjögren till på pass av Izabell Roos och gav Västerås IBS ledningen.

Efter 12.47 nätade Emelie Lindström på nytt på pass av Therése Perswalld och kvitterade för Huddinge IBS.

Förlängningen blev mållös.

Västerås IBS:s Gry Norstedt stod för fyra poäng, varav tre mål. Emelie Lindström gjorde två mål och spelade dessutom fram till två mål för Huddinge IBS och Ida Petrén-Lantz gjorde två mål och totalt tre poäng.

Det här var Huddinge IBS:s andra oavgjorda match den här säsongen.

Resultatet innebär att Huddinge IBS ligger kvar på tredje plats och Västerås IBS sist, på åttonde plats i tabellen.

Nästa motstånd för Huddinge IBS är Telge SIBK. Lagen möts söndag 18 februari 14.00 i Västergård Arena. Västerås IBS tar sig an Katrineholm hemma lördag 17 februari 16.00.

Matchrapporter: Västerås IBS vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Telge SIBK Tungt besked för Bergs IK – åker ur serien Katrineholm vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Huddinge IBS Klart nu: Västerås IBS åker ur serien efter ny förlust Lisa Söderlund tvåmålsskytt för Västerås IBS i segern mot GS 86

Den här artikeln handlar om: