#ibsilly
Foto: Patrik Palm
#ibsilly

Poängmaskinen Adam Nilsson lämnar Strängnäs

ANNONS

Byter klubb efter säsongen: "Han är välkommen hem precis när han vill"

Strängnäs, trea i allsvenskan södra, meddelade under måndagsförmiddagen att lagets storstjärna Adam Nilsson kommer att lämna klubben efter säsongen.

Den vänsterfattade forwarden ligger tvåa i allsvenskan södras poängliga med 35 poäng (19+26) på 15 matcher. Nilsson, som ursprungligen kommer från Halland, har spenderat större delen av sin seniorkarriär i just Strängnäs men gjorde säsongen 2021/22 ett försök i SSL.

24-åringen skrev då på för Växjö, och det blev en succéartad säsong då Nilsson togs ut till VM-kvalet 2022 (kvalet sköts senare upp och då fanns Nilsson inte med i truppen längre), men han återvände därefter till Strängnäs efter bara en säsong i högstaligan. 

"Adam är en otroligt skicklig innebandyspelare"

Klubben skriver följande på sin hemsida:


"Adam kommer inte spela i Strängnäs IBK säsongen 24/25, han ska prova vingarna på annat håll. Det är såklart ett tapp för oss som förening men vi är också väldigt glada för Adams skull."

Johan Jönsson, tränare i Strängnäs:

– Adam är en otroligt skicklig innebandyspelare som har ett stort driv och han är en riktig vinnarskalle. Vi kommer så klart sakna han i truppen då han inte bara är bra på planen, han är även en väldigt bra pådrivare och ledare utanför planen. Det har varit väldigt kul att jobba med Adam dom här säsongerna och jag vill önska han all lycka med sin fortsatta karriär, han vet att han är välkommen hem precis när han vill, säger Jönsson till hemsidan.


TV: Gabriel Kohonen kan kopiera pappa Mika - "Sensationellt"

Magnus Fredriksson synar poängaligatoppen i SSL, där åtta av tio spelare är rightare.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

 

 

Matchrapporter: Uddamålsseger för Strängnäs som besegrade Lillån IBK Strängnäs kvalklart trots förlust mot Lund Elit Partille tog revansch på Strängnäs Storseger för Strängnäs – 12-6 mot Fristad Dålig första period sänkte Fagerhult Habo

Den här artikeln handlar om: