Sundsvall FBC vann mot Älvsjö

Sundsvall FBC vann efter förlängning mot Älvsjö

Det blev en riktigt spännande match när Sundsvall FBC mötte Älvsjö i Allsvenskan norra herr. Matchen avgjordes först i förlängningen där hemmalaget var starkast, och segerresultatet blev därmed 5-4 (2-1, 1-1, 1-2, 1-0). Dennis Hellhoff spelade en avgörande roll för Sundsvall FBC när han stod för det vinnande målet i förlängningen.

Älvsjös tränare Jonas Gafvelin om matchen:

– En riktigt bra insats av oss, vi hade kunnat straffa Sundsvall mer än att sno en poäng av dem. Nu till veckan blir det Thaiboxning och i och med spelledig helg nästkommande så ska vi på gemensam utflykt till Skansen. Yohio i vårt lag ser fram emot att träffa lemurerna.

Sundsvall FBC har skapat en skön vinnarkänsla i Sundsvalls Sporthall. Segern mot Älvsjö betyder att laget har vunnit sju raka matcher på hemmaplan.

Första perioden var jämn. Älvsjö inledde bäst och tog ledningen genom Tim Persson efter 8.47, men Sundsvall FBC kvitterade genom Jesper Persson. Och Sundsvall FBC hann också ta ledningen, genom Oliver Bodén. Efter 8.04 i andra perioden slog Melker Grönholm till, på pass av Oliver Bodén och gjorde 3-1.

Älvsjös Giovanni Palumbo gjorde 3-2 efter 14.32 framspelad av Linus Rydberg.

Niclas Pilati gjorde dessutom 3-3 efter 20.54 på pass av Joachim Lindé.

Sundsvall FBC gjorde 4-3 genom William Johansson efter 9.12 i tredje perioden.

Älvsjö gjorde 4-4 genom Niclas Pilati med 3.14 kvar att spela av matchen. I förlängningen tog det 1.04 innan Sundsvall FBC avgjorde till 5-4. Stor matchhjälte blev Dennis Hellhoff, på pass av William Johansson.

Det här var Sundsvall FBC:s fjärde uddamålsseger den här säsongen.

Resultatet innebär att Sundsvall FBC ligger kvar på fjärde plats och Älvsjö sist, på tolfte plats i tabellen.

Nästa motstånd för Sundsvall FBC är RIG Umeå. Lagen möts lördag 10 februari 16.00 i Thoren Arena. Älvsjö tar sig an Djurgården hemma söndag 11 februari 17.30.

Matchrapporter: Tre poäng till Älvsjö efter avgörande i slutperioden mot IBF Falun Utveckling Sundsvall FBC utklassade Tyresö Trollbäcken på hemmaplan Jens Ohlin i målform när Djurgården vann mot Sundsvall FBC RIG Umeå utklassade Älvsjö på hemmaplan Adrian Olsson det stora utropstecknet när Gävle GIK slog Älvsjö