Örebro Innebandy vann mot Finspång

Hemmasegern mot Finspång förlänger sviten för Örebro Innebandy

8-4 (4-2, 2-1, 2-1) blev resultatet när Örebro Innebandy och Finspång möttes i Idrottshuset på söndagen. I och med detta har Örebro Innebandy hela sju raka segrar i division 1 Mellersta herr.

– Stabil match utan att glänsa. Vinner varje period och tycker inte Finspång bjuder upp till någon vidare kamp. Vi fortsätter jaga Linköping, tyckte Örebro Innebandys tränare Emil Olsson-Höök, efter matchen.

Finspångs tränare Magnus Bagge tyckte så här om matchen:

– Vi möter ett av de 3 topplagen. Vi får en extremt tuff start, 3-0 efter 4 minuter. Efter det får vi jaga men kommer aldrig riktigt nära. Idag var Örebro bättre.

I första perioden var det Örebro Innebandy som var starkast. Laget vann perioden med 4-2.

Örebro Innebandy var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med 2-1 och ställningen efter två perioder var 6-3.

Örebro Innebandy ökade ledningen till 7-3, på nytt genom Hampus Helj efter 3.25 i tredje perioden.

Finspång reducerade dock till 7-4 genom Isac Reinholdsson efter 12.51 av matchen.

Örebro Innebandy kunde dock avgöra till 8-4 med 53 sekunder kvar av matchen genom Theo Saverstam.

Örebro Innebandys Hampus Håkansson stod för två mål och ett assist.

Det här betyder att Örebro Innebandy ligger kvar på tredje plats i tabellen, och Finspång på åttonde plats.

Örebro Innebandy tar sig an Surahammar i nästa match borta fredag 9 februari 19.00. Finspång möter Torshälla borta lördag 10 februari 15.00.

Matchrapporter: Örebro Innebandy klart för kval till Allsvenskan Fiaskosäsong för Ledberg – som åker ur serien Seger för Örebro Innebandy i toppmatchen mot Berg Åby vann hemma mot Finspång Seger för Finspång – steg åt rätt håll mot Skövde