Västerås IBS förlorade mot Växjö IBK

Växjö IBK vann borta mot Västerås IBS

Det blev uddamålsseger för bortalaget Växjö IBK i matchen mot Västerås IBS i Mälarenergi Arena. Laget vann lördagens match i Allsvenskan västra/södra dam med 6-5 (3-4, 3-0, 0-1).

– Som helhet gör vi en bra match. Vi är bättre i den första och den tredje perioden. Det är dippen i den andra perioden som gör att vi förlorar den här matchen. Sammanfattningsvis skapar vi tillräckligt för att vinna, kommenterade Västerås IBS:s tränare Jani Pyykönen.

Växjö IBK:s tränare Martin Kosarek tyckte till om matchen:

– Vi är jättetacksamma för tre poäng i den här matchen. Tyvärr har vi underpresterat oss på står sätt och var knappt i närheten med vårt spel. I alla fall tackar vi Västerås för matchen och vi kör om imorgon med bättre prestation.

Segern var Växjö IBK:s åttonde på de senaste tio matcherna, och femte bortasegern i rad.

I första perioden var det Västerås IBS som var starkast. Laget vann perioden med 4-3.

Växjö IBK startade andra perioden bäst och gick från 4-4 till 4-6 genom två mål av Cajsa Engdahl. 12.18 in i tredje perioden slog Sara Juhlin till på nytt framspelad av Gry Norstedt och reducerade för Västerås IBS. Fler mål än så blev det inte för Västerås IBS.

Gry Norstedt gjorde två mål för Västerås IBS och spelade dessutom fram till två mål och Sara Juhlin stod för två mål och ett assist. Cajsa Engdahl gjorde tre mål för för Växjö IBK.

Det här var Västerås IBS:s tredje uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Växjö IBK:s femte uddamålsseger.

Det här betyder att Västerås IBS är kvar på åttonde och sista plats, och Växjö IBK stannar på andra plats, i tabellen.

I nästa match, söndag 28 januari, har Västerås IBS Olofström hemma i Mälarenergi Arena 16.00, medan Växjö IBK spelar borta mot Katrineholm 14.00.

Matchrapporter: Västerås IBS vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Telge SIBK Lindome klart för kval till Superligan Klart i dag: Jönköping vinner serien efter seger mot Växjö IBK Klart nu: Västerås IBS åker ur serien efter ny förlust Tungt för Växjö IBK – Craftstaden bröt fina vinstsviten