Rosersberg Arlanda IBK vann mot Ekerö IK

RA19 ny serieledare efter seger mot Ekerö IK

RA19 slog Ekerö IK hemma med 8-7 (6-0, 2-4, 0-3) och är ny serieledare i division 1 östra Svealand herr efter 16 spelade matcher, en poäng före Tullinge. Tullinge har dock en match mindre spelad. Ekerö IK ligger på sjunde plats i tabellen.

RA19:s tränare Mårten Pederson kommenterade matchen:

– Vi gör en bra första period och har bra stäm i femmorna fast vi har några tongivande spelare borta. Dom andra två är så långt ifrån den första man kan komma. Återigen för dåligt att släppa stora ledningar helt i onödan och denna match får jag ta på mig att vi inte fortsätter leverera bra spel med bra energi. Vi tar tre poäng men lite dålig eftersmak är det. Jag får analysera matchen och min egen coachning som har en hel del att önska.

Det här innebär att RA19 nu har fem segrar i följd i division 1 östra Svealand herr, och har sju raka segrar på hemmaplan.

RA19 spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 7-0 genom två mål av Melvin Pedersson, ett mål av Axel Rosendahl, ett mål av Linus Jämtdal, ett mål av Victor Levén, ett mål av Joel Lundell och ett mål av Karl Ekeroth. Ekerö IK förde spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 2-4 och ställningen efter två perioder var 8-4.

Ekerö IK var starkast i även i tredje perioden. Laget vann perioden med 0-3 men RA19 kunde hålla undan och vinna matchen med 8-7.

Victor Schedin-Huisman gjorde ett mål för Ekerö IK och två assist.

Det här var RA19:s sjätte uddamålsseger den här säsongen.

I nästa omgång har RA19 Åkersberga IBF borta i Österåkers Multiarena, onsdag 7 februari 19.00.

Matchrapporter: Tullinge är klar seriesegrare efter seger mot RA19 Tung förlust på hemmaplan för Salem mot Ekerö IK Christian Sandsund femmålsskytt i RA19:s seger mot Farsta RA19 vände underläge till seger Kryss för Värmdö och Ekerö IK