Så såg det ut när Östlund hedrades under Idrottsgalan.
Foto: SVT
Landet runt

Michael Östlund hedrades under Idrottsgalan

ANNONS

Den bortgångna innebandylegendaren uppmärksammades ihop med flera andra stora idrottsprofiler.

I slutet av oktober förra året kom det tragiska beskedet att legendaren Michael Östlund hade gått bort efter en tids sjukdom, blott 52 år gammal.

Michael Östlund gjorde sig känd i innebandy-Sverige i början av 1990-talet som en vindsnabb forward tillsammans med en makalös målkänsla. Han blev svensk mästare i Kista IBK och blev uttagen i det historiska landslaget som vann det första VM-guldet i Globen 1996 inför rekordpublik. I finalen gjorde Michael även ett av målen.

Michael var en av de tre spelarna i den klassiska GÖK-kedjan i Haninge IBK tillsammans med Jonathan Kronstrand och Johannes Gustafsson. Där vann Michael bland annat tre raka SM-guld. Han vann även tre raka VM-guld mellan 1996 och 2000 och spelade totalt 58 landskamper. I VM-sammanhang gjorde han 13 mål och 13 assists på 17 matcher.

Östlunds minne hedrades sedan under Idrottsgalan som genomfördes under måndagen. Under galan, som sändes i SVT, hyllades flertalet stora svenska idrottsprofiler som gått bort under året, detta i ett bildspel. Östlund dök där upp tillsammans med storheter som fotbollsikonen Bosse Larsson och kanotlegendaren Agneta Andersson. 


TV: Sam Madani gjorde succé i comebacken – förgäves

Svarade för ett hattrick i sin första match sedan återkomsten när nygamla laget Järfälla Bele förlorade mot Djurgården med 4-7.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Den här artikeln handlar om: