Huddinge IBS vann mot Lindome

Huddinge IBS tog klar seger mot Lindome

Huddinge IBS vann på hemmaplan mot Lindome i Allsvenskan västra/södra dam med klara 10-5 (3-2, 2-0, 5-3).

Huddinge IBS var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 3-2.

I andra perioden var Huddinge IBS starkast och gick från 3-2 till 6-2 genom mål av Emelie Lindström, Therése Perswalld och Olivia Tellström Jovicic. Huddinge IBS startade också tredje perioden vassast. Laget gick upp till en 9-2-ledning. Lindome fick förvisso in ett tröstmål.

Därefter var det dock Huddinge IBS som avgjorde. Laget gjorde 10-3 med 13 minuter kvar att spela genom Emelie Lindström på pass av Therése Perswalld. Lindome hann få in två mål i slutet och slutresultatet blev 10-5.

Emelie Lindström gjorde två mål för Huddinge IBS och spelade dessutom fram till två mål och Ida Petrén-Lantz stod för ett mål och två assists.

Huddinge IBS har två segrar, en oavgjord och två förluster och 27–22 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Lindome har en vinst, en oavgjord och tre förluster och 21–26 i målskillnad.

Det här betyder att Huddinge IBS ligger kvar på fjärde plats i tabellen, och Lindome på fjärde plats.

Lördag 27 januari spelar Huddinge IBS borta mot Fristad 16.15 och Lindome mot Lillån IBK hemma 14.00 i Almåshallen.

Matchrapporter: Tungt besked för Bergs IK – åker ur serien Lindome klart för kval till Superligan Lindome avgjorde i sista perioden och vann mot Partille D1 Katrineholm vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Huddinge IBS Huddinge IBS vinnare mot Lillån IBK – kvitterade och avgjorde sent