Craftstaden vann mot Västerås IBS
Montage
Matchrapport

Craftstaden nollade Västerås IBS – vann med 2-0

ANNONS

Craftstaden vann på hemmaplan mot Västerås IBS i Allsvenskan västra/södra dam i en målsnål match. Laget såg dessutom till att hålla nollan bakåt. Matchen slutade 2-0 (0-0, 1-0, 1-0).

– Skönt att följa upp gårdagens vinst med en ny. Det var lite trevande första 10 och vi har inte samma utdelning som mot Katrineholm men vi hittar en väg att vinna vilket är det viktigaste. Det är grymt starkt av laget och lagets moral. Alla spelare sliter som djur för varandra och det är grunden för vinsten. Det gäller att fortfarande vara ödmjuka för det kommer krävas samma krig och slit som idag, tyckte Craftstadens assisterande tränare Johan Magnusson, efter matchen.

Västerås IBS:s tränare Jani Pyykönen:

– En väldigt tung förlust såklart. Vi gör det bra defensivt och vi släpper egentligen inte till några farliga lägen. I offensiven blir vi inte tillräckligt desperata. Vi spelar runt bollen på ett bra sätt men hade behövt bli rakare och ta oss in i obekväma ytor för att hota Craftstadens försvar. Vi åker även på ett par skador som stör rytmen i vårt spel.

Den första perioden slutade 0–0. Det var först 18.20 in i andra perioden som Craftstaden tog ledningen genom Vilma Zetterling på pass av Tindra Nordgren.

6.46 in i tredje perioden slog Elin Ljunggren till på pass av Vilma Zetterling och ökade ledningen för Craftstaden. 2-0-målet blev matchens sista.

Craftstadens nya tabellposition är femte plats, medan Västerås IBS är på åttonde och sista plats.

Nästa gång lagen spelar i serien är lördag 27 januari. Då möter Craftstaden GS 86 i Forshaga Sporthall 14.00. Västerås IBS tar sig an Växjö IBK hemma 12.30.

Matchrapporter: Västerås IBS vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Telge SIBK Craftstaden fortsätter att vinna – har nu fyra raka segrar Kvalspel för Craftstaden trots seger mot Fristad Klart nu: Västerås IBS åker ur serien efter ny förlust Tungt för Växjö IBK – Craftstaden bröt fina vinstsviten

Den här artikeln handlar om: