Ekerö IK förlorade mot Farsta IBK

Två mål för Christoffer Herrlin när Farsta besegrade Ekerö IK

Farsta vann mötet med Ekerö IK borta med 6-5 (0-0, 4-0, 2-5) på lördagen i division 1 östra Svealand herr.

Första perioden blev mållös. Farsta spelade bra i andra perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-4 genom två mål av Christoffer Herrlin, ett mål av Max Lundqvist och ett mål av Maximilian Hermundstad. Farsta startade också tredje perioden vassast. Laget gick upp till en 0-5-ledning. Men Ekerö IK svarade och gjorde 1-5.

Därefter var det dock Farsta som avgjorde. Laget gjorde 1-6 med 13 minuter kvar att spela genom Alvin Brattén på pass av Bilbo Morast. Ekerö IK hann få in fyra mål i slutet och slutresultatet blev 5-6.

Farstas Christoffer Herrlin stod för tre poäng, varav två mål. Marcus Nyman gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål för Ekerö IK.

Ekerö IK har två vinster och tre förluster och 31–26 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Farsta har tre vinster, en oavgjord och en förlust och 30–26 i målskillnad. Det här var Farstas fjärde uddamålsseger.

Farsta ligger på fjärde plats i tabellen efter matchen, medan Ekerö IK är på sjunde plats.

I nästa omgång har Farsta Nacka hemma i Farstahallen, lördag 27 januari 16.00.

Matchrapporter: Hässelby klart för kval till Allsvenskan Christian Sandsund femmålsskytt i RA19:s seger mot Farsta Kryss för Värmdö och Ekerö IK Täby FC klart för nedflyttning – efter förlust mot Farsta Viktor Hultquist tvåmålsskytt när Nykvarn IF vann mot Ekerö IK