Visby IBK vann mot Tyresö Trollbäcken

Storseger för Visby hemma mot Tyresö Trollbäcken

Visby hade en riktig målfest när man besegrade Tyresö Trollbäcken hemma i Ica Maxi Arena i Allsvenskan norra herr. Visby vann med hela 10-0 (5-0, 2-0, 3-0).

– En stabil seger som grundlades i första perioden. Vi får ha otroligt mycket boll och spelar med stort tålamod. Extra kul att vi håller nollan, kommenterade Visbys assisterande tränare Sabina Wedberg efter matchen.

Tyresö Trollbäckens ledare Micke Öhman tyckte till om matchen:

– En svår bortamatch som inte många lag vinner. Att vi kommer till ön med flera tunga bortfall gjorde det inte lättare. Visby är ett topplag och vi är nykomlingar.

Segern var Visbys åttonde på de senaste tio matcherna.

Visby spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 5-0 genom två mål av Gustav Johansson, ett mål av Markus Jovic, ett mål av Albin Lundell och ett mål av Jesper Lagemyr. Det skulle komma mer från Visby. Visby stod därefter för tre raka mål i andra perioden när laget gick från 5-0 till 8-0 på bara 9.54. Visby fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 10-0. Målen i sista perioden gjordes av Wilmer Viinamäki och Anders Skoog.

Visbys Oscar Magnusson stod för ett mål och tre assists, Wilmer Viinamäki gjorde ett mål och två målgivande passningar och Markus Jovic gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål.

Visby stannar därmed på andra plats, och Tyresö Trollbäcken på sjunde plats, i tabellen.

I nästa match, söndag 28 januari, har Visby Skälby borta i Mälarenergi Arena 13.00, medan Tyresö Trollbäcken spelar hemma mot IBF Falun Utveckling 16.00.

Matchrapporter: Islossning i tredje – Visby vann klart mot RIG Umeå Sundsvall FBC utklassade Tyresö Trollbäcken på hemmaplan Visby starkast – avgjorde i förlängningen mot Gävle GIK IBK Dalens seger spiken i kistan för Tyresö Trollbäcken – som åker ur serien Tre klara poäng för Visby mot Järfälla Bele