Jönköping vann mot Västerås IBS
Montage
Matchrapport

Jönköping besegrade Västerås IBS och toppar nu tabellen

ANNONS

Segern mot Västerås IBS på hemmaplan innebär att Jönköping nu är serieledare i Allsvenskan västra/södra dam, en poäng före Växjö IBK. Jönköping vann med 8-2 (1-0, 1-0, 6-2). Västerås IBS ligger på åttonde plats i tabellen.

Västerås IBS:s tränare Jani Pyykönen om matchen:

– Det stämmer tyvärr. Defensivt gör vi en bra andra period där vi åker på ett slumpmål i slutet. Inför tredje bestämmer vi oss för att gå för det med ett ännu högre försvarsspel. Vi åker på några kontringar och baklängesmål tidigt i den tredje perioden innan vi får grepp om dem med vårt presspel. Vi skapar en hel del när vi blir lite mer desperata och borde fått in några bollar till. Tillslut så släpper vi in ett par mål till då vi inte riktigt orkar hålla upp energin till slutet. Vi möter ett skickligt lag men vi hade önskat och trott att vi skulle svara upp mot dem i tre perioder på ett bättre sätt.

Segern var Jönköpings fjärde på de senaste fem matcherna.

Jönköping tog ledningen efter tolv minuters spel, genom Julia Adolfsson framspelad av Mira Markström. Efter 18.27 i andra perioden nätade Alicia Zälle, på pass av Mira Markström och gjorde 2-0. Jönköping vann också tredje perioden 6-2 och matchen med hela 8-2.

Jönköpings Mira Markström stod för ett mål och tre assists och Julia Adolfsson gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål.

Nästa motstånd för Jönköping är Katrineholm. Västerås IBS tar sig an Craftstaden borta. Båda matcherna spelas söndag 21 januari 14.00.

Matchrapporter: Västerås IBS vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Telge SIBK Underläge i tredje perioden – då vände Partille D1 och vann Klart i dag: Jönköping vinner serien efter seger mot Växjö IBK Klart nu: Västerås IBS åker ur serien efter ny förlust Lisa Söderlund tvåmålsskytt för Västerås IBS i segern mot GS 86

Den här artikeln handlar om: