Hovshaga AIF vann mot Gränna

Hovshaga ny serieledare efter 6-4 mot Gränna

Det blev 6-4 (0-2, 1-1, 5-1) hemma när Hovshaga vände och vann mot Gränna i lördagens match. Därmed är laget serieledare i division 1 södra Götaland herr, en poäng före Åstorp/Kvidinge, efter 15 spelade matcher. Åstorp/Kvidinge har dock en match mindre spelad. Gränna ligger på åttonde plats i tabellen.

– Vi börjar första perioden bra men sedan spelar vi som vi brukar göra i första perioderna. I andra ökar vi tempot rejält och sätter grunden för segern då vi tröttar ut dem. Vinner tredje med 5-1. Vi har 15-1 i målskillnad nu i de tre sista tredje perioderna. Måste var Lasses hårda fys som ger resultat. Nu väntar derby på onsdag, kommenterade Hovshagas tränare Mikael Friberg.

Segern var Hovshagas fjärde på de senaste fem matcherna.

Gränna spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-3 genom mål av Samuel Magnusson, Gabriel Kaindl och Emil Skog. Efter 14.16 i andra perioden nätade Mattis Wiberg, framspelad av Noah Alex och reducerade åt Hovshaga. I tredje perioden var det i stället Hovshaga som hade övertaget. Laget vann perioden med 5-1 och matchen med 6-4.

Hovshagas Martin Håkansson gjorde tre mål.

Så sent som den 11 januari låg Hovshaga på sjätte plats i tabellen.

På onsdag 24 januari 20.00 spelar Hovshaga borta mot Gransholm, och Gränna hemma mot Vetlanda.

Matchrapporter: Stark vändning till seger för Åstorp/Kvidinge mot Gränna Stort jubel när Hovshaga säkrade seriesegern med vinst mot Olofström Gränna kvitterade sent – avgjorde i förlängningen Hovshaga kvalklart efter seger mot Vetlanda Emil Skog het när Gränna besegrade Karlskrona