Foto: Per Wiklund
SSL (Herr)

EXTRA: Växjö värvar VM-backen Eemeli Akola från Finland

ANNONS

Finsk stjärna klar för SSL till nästa säsong.

Växjö värvar 24-årige backen Eemeli Akola, närmast från finska toppklubben Classic där han noterats för 14 poäng på 23 matcher den här säsongen. Han spelade även senaste VM-turneringen för Finland. Kontraktet är skrivet på 1+1 år från och med nästa säsong, 2024/25.

Eemeli Akola kommenterar:

– Jag tycker det ska bli galet kul! Kan knappt vänta på att få starta jakten på SM-guldet. Jag har såklart gillat det jag sett av SSL och under lång tid drömt om att så småningom få chansen att få spela i ligan. När Vipers kontaktade mig, så kände jag på en gång att det var dags att få en av mina drömmar att gå i uppfyllelse. Självklart var jag tvungen att diskutera detta med min flickvän och några nära vänner.

– Eftersom klubben har en kultur som jag kan stå för och laget är verkligen på väg i en riktning som känns spännande, så var valet enkelt. Det Vipers bygger just nu passar perfekt in i min egen utveckling och jag vill verkligen vara med och ta det första guldet (eller det andra ;-) ). Man brukar ju säga att SSL är världens bästa liga, så ska jag få ut min fulla potential så måste jag tävla varje dag mot världens bästa spelare. Vipers har redan idag ett väldigt bra lag, men jag vet att jag kan, även om jag är ung, tillföra vinnarmentalitet. Och självklart kommer jag bidra med ett genuint tufft försvarspel, vasst anfallsspel och sist men kanske viktigast riktigt galen humor.

Tränaren Jyri Korsman:

– Det känns oerhört spännande att få in Eemeli i laget. Senast vi jobbade ihop var i Finlands U19 lag och sedan dess har jag såklart följt hans utveckling så mycket jag kunnat de senaste åren. Han är en väldigt bra person som kommer tillföra mycket till laget nästa säsong. Med Eemeli får vi en spelare med erfarenhet av stora och avgörande matcher och även med en stark vinnarmenatlitet som vi inte kan få för lite av. Hans sätt att spela innebandy passar vår spelfilosofi perfekt. Försvarsmässigt är han väldigt stabil, aggressiv och stark en mot en. 

– Med boll kan ha ta flera olika roller och hans potential att utvecklas offensivt är fortfarande stor. Jag känner att för finska toppspelare är SSL i allmänhet och Vipers i synnerhet en perfekt miljö att utveckla sig i och ta nästa internationella steg. Samtidigt ser jag att det är utvecklande för världens bästa liga att ha de bästa finska
spelarna på plats.

Sportchef Erik Eskils:

– En av de roligaste rekryteringar jag varit med om som sportchef. Har som sagt bara följt Eemeli på avstånd och sett vad han kan göra med en innebandyboll, men nu har jag också förstått vilken underbar idrottsman han är. Ska bli väldigt kul att få ta hand om både honom och hans flickvän Juulia.

Källa: Pressmeddelande


TV: Här slår Pixbo ut Storvreta på straffar

Se hela straffläggningen från semifinalen i Svenska Cupen.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö Storvreta vann första matchen mot Växjö

Den här artikeln handlar om: