ANNA WIJKS COMEBACK
Foto: Per Wiklund
Allsvenskan östra

Anna Wijk om första matchen på över 3 år

ANNONS

Med 6 VM-guld och utsedd till världens bästa spelare fyra gånger är Anna Wijk en av de bästa innebandyspelarna någonsin.

AIK vann över Tyresö Trollbäcken i östra allsvenskan med 8-5 under lördagseftermiddagen. En helt planenlig seger och en match i mängden om det inte vore för att en av världens bästa spelare genom tiderna gjorde comeback med AIK.  

– Det var kul men det känns att jag inte spelat på många år och inte gjort så många träningar heller. Men kul att vara igång och skönt med en vinst, säger Anna Wijk till Innebandymagazinet.

Anna Wijk började med att frispela en lagkamrat efter några sekunder och i sitt andra byte på mer än tre år så kom första assisten i ett drömanfall. Totalt blev det två assist från Wijks klubba men hon hade även ett par dubbelassist och fem sex frispelningar till olika lagkamrater. 

– Det gick så där för mig men det är skitsamma så länge laget vinner. Det finns mer att ge från eget håll om jag säger så.

AIK gick upp till en 2-0 ledning innan man tappade till 2-4, efter fyra individuella misstag. Men AIK kom igen i andra perioden och kvitterade till 4-4 sedan sprang man hem vinsten i tredje perioden och vann till slut med 8-5. 

– Det gick lite upp och ner där vi börjar bra men sedan får vi en dipp där vi slarvar alldeles för mycket på mittplan och bjuder dem på alla fyra mål faktiskt. Så där fick vi en lite uppförsbacke men sedan är vi starka och vänder på det i andra och sedan drar vi ifrån i tredje. Sammanfattningsvis så var det ett styrkebesked från oss att komma tillbaka och ta över. 

Första matchen på över tre år och sedan tvingas ni gå ner på två formationer efter första perioden. Hur kändes det?

– Det är kul att få mycket speltid och det är lättare att komma in i matchen då. Tycker att jag orkade hyfsat och kroppen svarade bra. 

AIK som kvalade till SSL ifjol har haft det tungt inledningsvis på årets säsong och ligger bara fyra i tabellen med sju poäng upp till en kvalplats. Så frågan är om Wijks comeback kan få laget att klättra upp i tabellen och greja en kvalplats?

– Jag kommer nog inte se till det men vi som lag ska absolut göra allt vi kan för att vinna varje match vi ställer upp i. Men vi har ett tufft läge så vi behöver verkligen vinna så mycket vi bara kan och resultaten måste gå med oss. Vi ska så klart göra ett försök och jag ska försöka bidra med så mycket jag kan. 

Vad är tanken med din comeback satsar du på att komma i form och spela i SSL igen?

– Nej så är det inte tänkt. Utan jag hjälper AIK nu, som jag coachade förra året. Det känns fint att kunna hjälpa till. Men det är ingen plan att jag ska spela i SSL utan det är bara AIK här och nu. 

Så klubban åker upp på hyllan igen efter säsongen?

– Ja precis det är planen. 

Se alla målen från Wijks comebackmatch nedan

Matchrapporter: Två mål för Matilda Abramsson när AIK vann mot Täby FC AIK kvalklart efter seger mot Nacka Wallenstam Segerraden förlängd för AIK – besegrade Alunda AIK segrade i toppmötet mot Storvreta AIK vann toppmötet mot Älvsjö AIK med 2-1

Den här artikeln handlar om: