Varla IBK vann mot Floda

Efterlängtad seger för Varla – steg åt rätt håll mot Floda

Varla har haft en tuff period med fyra raka förluster i division 1 västra Götaland herr. Men hemma mot Floda bröts den sviten. Det blev 3-2 (1-1, 1-1, 1-0) i matchen i Kungsbacka Sporthall.

– En tillknäppt match där jag tycker att vi inleder svagt. Efter 10 dåliga minuter i första perioden rycker vi upp oss och tar över mer och mer. Vi skapar många lägen men har fortsatta problem att få in bollen. En stabil defensiv och ett rejält slit gör att endast tre mål framåt räcker för seger och det är de tre poängen som räknas, kommenterade Varlas tränare Daniel Bystedt efter matchen.

Matchen var jämn ända till den tredje perioden. Där avgjorde Varla.

Målskyttarna som fixade segern för Varla var Albin Jansson, Karl Palbrant och Johannes Windsand, medan målen för Floda gjordes av Ten Claesson och Hampus Flodmar.

Det här var Varlas andra uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Flodas tredje uddamålsförlust.

Varla ligger på åttonde plats i tabellen efter matchen, medan Floda är på sjunde plats.

Nästa gång lagen spelar i serien är lördag 13 januari. Då möter Varla Lindås Rasta i Lindås Waves Arena 14.30. Floda tar sig an Träslövsläge hemma 15.00.

Matchrapporter: Seger med 8-6 för Kungälv mot Varla Lindås Rasta säkrade seriesegern efter 11-3 mot Floda Floda vann efter förlängning mot Mölndals IBF Varla åker ur serien – det står klart efter lördagens match Backadalen en lätt match för Floda som vann klart