Vattjoms IK förlorade mot Skellefteå Utv

Underläge i tredje perioden – då vände Skellefteå Utv och vann

Hemmalaget Vattjom hade greppet inför tredje perioden och ledde med 3-2 i division 1 Norra herr. Men Skellefteå Utv vände på matchen och vann till slut med 9-6.

– Tycker att vi var det bättre laget för dagen och laginsatsen var avgörande. Vi hade en gameplan och det känns bra att killarna får utdelning för den, kommenterade Skellefteå Utvs tränare Amir Chehrehnegar.

Segern var Skellefteå Utvs fjärde på de senaste fem matcherna.

Skellefteå Utv startade matchen starkast. Laget ryckte åt sig en 0-2-ledning genom mål av Oliver Degerfält och Alex Holmberg innan Vattjom svarade och gjorde 2-1 genom Emil Brännström. I andra perioden var det i stället Vattjom som hade övertaget. Laget vann perioden med 2-0 och ställningen efter två perioder var 3-2.

Skellefteå Utv hade greppet över spelet i tredje perioden. Laget vann perioden med 3-7 och matchen med 9-6.

Marcus Alm gjorde ett mål för Vattjom och fyra målgivande passningar. Oliver Degerfält och Max Granlund gjorde båda två mål och en assist för Skellefteå Utv.

Skellefteå Utvs nya tabellposition är tredje plats, medan Vattjom är på sjätte plats.

Söndag 7 januari 13.00 spelar Skellefteå Utv borta mot Jemtland.

Matchrapporter: Skellefteå Utv utklassade Kiruna AIF – vann med 19-4 Gimonäs Umeå tog revansch – 8-7 mot Vattjom IBK Luleås fina svit håller i sig efter 12-6 mot Skellefteå Utv Timrå höll inte hela matchen borta mot Vattjom Linus Wallin i målform – Timrå vann mot Skellefteå Utv