Linköping vann mot IBF Falun

Segersviten sprack för IBF Falun mot Linköping

IBF Falun hade sju raka segrar inför bortamatchen i SSL herr mot Linköping. Då kom första förlusten sedan den 5 november. Matchen på lördagen i Linköpings Sporthall slutade 4-3 (2-1, 0-1, 2-1).

– Linköping tillåter oss inte komma upp i nivå samtidigt som vi startar alldeles för slött och oinspirerat, vilket leder till en gynnsam matchbild för Linköping, tyckte IBF Faluns tränare Thomas Holmgren, efter matchen.

Lukas Eldholm blev matchhjälte med sitt avgörande 4-3-mål 17.44 in i tredje perioden.

Första perioden var jämn. IBF Falun inledde bäst och tog ledningen genom August Bergkvist efter 2.57, men Linköping kvitterade genom Simon Palmén. Och Linköping hann också ta ledningen, genom Matej Jendrisak. Efter 10.31 i andra perioden slog Simon Cederström till, på pass av Ahmad Aldeeb och kvitterade för IBF Falun. 12.23 in i tredje perioden nätade IBF Faluns Lukas Rosenklint framspelad av Omar Aldeeb och gav laget ledningen för IBF Falun.

13.58 in i perioden slog Lukas Eldholm till på pass av Matej Jendrisak och kvitterade för Linköping.

Efter 17.44 nätade Lukas Eldholm återigen på pass av Kevin Söderling och avgjorde matchen. Eldholm fullbordade därmed lagets vändning.

Linköping har tre segrar och två förluster och 22–23 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan IBF Falun har fyra vinster och en förlust och 40–24 i målskillnad. Det här var Linköpings fjärde uddamålsseger den här säsongen.

Resultatet innebär att Linköping ligger kvar på femte plats och IBF Falun på andra plats i tabellen.

Lördag 13 januari möter Linköping Hagunda borta 15.00 och IBF Falun möter Storvreta hemma 16.00.

Matchrapporter: Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo 2-0 i matchserien efter ny vinst för Pixbo mot IBF Falun