Foto: Per Wiklund
SSL (Dam)

EXTRA: Sofia Joelsson lämnar Thorengruppen

ANNONS

Stjärnan klar för ny klubb: "Spännande äventyr"

27-åriga Sofia Joelsson är just nu Svenska Superligans bästa målskytt. Den rightfattade forwarden leder skytteligan i SSL med sina 23 mål. Nu är det officiellt att hon lämnar Thorengruppen efter den här säsongen.

Nästa klubbadress blir Piranha Chur i Schweiz.

– Att spela i Schweiz har varit en långvarig dröm hos mig. Nu känns det rätt att uppfylla den drömmen. Jag strävar efter att fortsätta utvecklas som spelare och som person och jag tror att Piranha Chur är rätt ställe att göra det. Jag hoppas kunna hjälpa laget på ett bra sätt med min erfarenhet och mitt målskytte. Jag ser verkligen fram emot att inleda mitt nya spännande äventyr, säger Sofia Joelsson i schweiziska klubbens sociala medier.

Hon kommer att lämna ett tomrum efter sig i Umeålaget, menar Thorengruppens sportchef Jocke Sjöström.

– Rent isolerat är hon världens bästa målskytt. Det är en spets som vi har haft, där det är klart att det blir tufft för någon annan att kliva in och ersätta rakt av. Men det här kan göra att någon annan kan få mer utrymme. Sedan får vi se om den spelaren finns hos oss redan eller om det är någon utifrån. Men vi står inte och faller med en enskild spelare, säger Sjöström till Expressen.


TV: "Kungen trodde inte att innebandy spelas i Globen"

Alexander Galante Carlström avslöjar detaljerna från mötet med Carl XVI Gustaf: "Väldigt stelt - man skulle hälsa på ett visst sätt"


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Thorengruppen svenska mästare – vann SM-finalen dam i innebandy mot Pixbo Wallenstam Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Täby 2-1 i matchserien – Thorengruppen segrade på nytt mot Täby Täby vann i sudden – har kvitterat mot Thorengruppen Thorengruppen sköna start – vann mot Täby

Den här artikeln handlar om: