Telge SIBK vann mot Västerås IBS
Montage
Matchrapport

Hemmasegern mot Västerås IBS förlänger sviten för Telge SIBK

ANNONS

Telge SIBK fortsätter starkt i Allsvenskan västra/södra dam. När laget mötte Västerås IBS hemma i Västergård Arena på söndagen kom ännu en seger. Laget vann med 7-3 (2-1, 2-2, 3-0). I och med detta har Telge SIBK nio segrar i rad.

– En match där vi är det klart spelförande (bättre) laget och där skotten tillslut landade in på 40-12 vilket beskriver lite hur det såg ut stundtals. Skönt att vinna så här direkt efter ett uppehåll även fast vi lika snabbt går in i ett nytt med ledighet över jul och nyår, kommenterade Telge SIBK:s tränare Martin Stockhult.

Västerås IBS:s tränare Jani Pyykönen tyckte så här om matchen:

– Till och börja med tycker jag absolut inte 7-3 speglar matchbilden. Det rinner iväg sista 2 när vi plockar målvakten. Men vi matchar ett utav de hetaste laget i serien på många delar på plan idag. Vi har i princip allt i våra egna händer att kunna ta matchen dit vi vill. Men istället visar de återigen att de är seriens hetaste och målgladastelag. Det är små marginaler där ute och vi sliter kopiöst. Jag är extremt stolt över tjejernas insats. Och spelar vi såhär efter nyår. Så kommer det komma in väldigt många poäng. Nu framledes får vi våra förstärkningar redo för spel och det kommer väldigt passande.

Telge SIBK startade matchen bäst. Laget ryckte åt sig ledningen med 2-0, genom mål av Linn Piehl och Wera Nygren innan Västerås IBS svarade och gjorde 2-1 genom Hilma Forsberg. Efter 1.41 i andra perioden nätade Gry Norstedt, framspelad av Sara Juhlin och kvitterade för Västerås IBS.

Telge SIBK:s Jennifer Ekman gjorde 3-2 efter 6.43 på pass av Malin Hellsén.

Västerås IBS:s Gry Norstedt gjorde 3-3 efter 10.00 framspelad av Filippa Harrysson.

Telge SIBK:s Wera Nygren gjorde 4-3 efter 18.05.

Tredje perioden var länge mållös. Telge SIBK gick från 4-3 till 7-3 genom tre snabba mål på 3.14 i slutet av perioden av Julia Södergren, Therese Gustafsson och Wera Nygren och avgjorde matchen. Det sista målet kom med fyra sekunder kvar att spela.

Telge SIBK:s Wera Nygren gjorde tre mål.

Det här betyder att Telge SIBK ligger kvar på andra plats i tabellen, och Västerås IBS sist, på åttonde plats.

Söndag 14 januari möter Telge SIBK Skoghall borta 14.00 och Västerås IBS möter Lillån IBK hemma 16.00.

Matchrapporter: Västerås IBS vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Telge SIBK Stort jubel när Telge SIBK säkrade seriesegern med vinst mot Lillån IBK Klart nu: Västerås IBS åker ur serien efter ny förlust Telge SIBK har fyra raka segrar – vann mot Bergs IK med 8-1 Lisa Söderlund tvåmålsskytt för Västerås IBS i segern mot GS 86

Den här artikeln handlar om: