Varla IBK förlorade mot Kungälv
Montage
Matchrapport

Kungälv slog Varla i måljämn match i Kungsbacka Sporthall

ANNONS

Ett sent mål avgjorde en målmässigt jämn match för Kungälv borta mot Varla i division 1 västra Götaland herr på torsdagen. Sebastian Dahlbom blev matchhjälte med sitt avgörande 8-7-mål med bara sju sekunder kvar av matchen. Matchen slutade 8-7 (3-4, 1-3, 4-0).

Kungälvs tränare Thomas Hammar Andersson tyckte så här om matchen:

– Känns som vi hittat rätt i gruppen, har kul och tror på varandra. Ett bevis på det ikväll i en match där vi inte är i närheten av vår normala kapacitet i två perioder men ändå går samman och vänder i sista med vinstmålet 19:53, där Varla borde avgjort tidigare. Förstår deras tunga huvuden efter matchen. Brunzell magisk hos oss.

I första perioden var det Varla som var starkast. Laget vann perioden med 4-3.

Varla var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med 3-1 och ställningen efter två perioder var 7-4.

Kungälv vände på dock matchen när laget gjorde fyra raka mål och gick från 7-4 till 7-8 i tredje perioden. Det sista målet kom med 7 sekunder kvar av matchen.

Sebastian Brunzell gjorde fyra mål för Kungälv och spelade fram till ett mål, Erik Andreasson stod för fyra poäng, varav två mål och Sebastian Dahlbom gjorde två mål och två assist. Albin Jansson gjorde två mål och totalt fem poäng för Varla och Viktor Olofsson gjorde tre mål och spelade dessutom fram till ett mål.

Varla har en oavgjord och fyra förluster och 23–32 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Kungälv har tre vinster och två förluster och 31–34 i målskillnad. Det här var Varlas tredje uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Kungälvs tredje uddamålsseger.

I tabellen innebär det här att Kungälv nu ligger på tredje plats. Varla är på nionde plats.

Söndag 17 december 14.00 spelar Varla borta mot Skoghall. Kungälv möter Backadalen borta i Lundbystrand lördag 16 december 13.00.

Matchrapporter: Seger med 8-6 för Kungälv mot Varla Varla åker ur serien – det står klart efter lördagens match Kungälv tog revansch – 6-2 mot Pixbo Klart nu: Zenith åker ur serien efter ny förlust Äntligen seger för Varla mot Pixbo

Den här artikeln handlar om: