Kais Mora vann mot Alunda IBF
Montage
Matchrapport

Tuff match slutade med seger för Kais Mora mot Alunda

ANNONS

Det svängde i matchen i division 1 västra Svealand herr mellan Kais Mora och Alunda i Idre Fjäll Arena. Bortalaget Alunda hade ledningen i början av tredje perioden, med 4-1, men Kais Mora vände matchen och vann till slut med 8-5.

– Vi sover halva matchen och spelar en mindre bra innebandy. Efter deras straffmål till 1-4 så börjar vi få lite bättre fart men målen uteblir. I tredje så tar vi över helt och sju mål framåt är i underkant. Om det är vår träningsvecka med sjukdomar som störde i början vet jag inte, men vi fick lov att göra om lite och det kan varit det som ställde till. Nu kliver några fram rejält i sista perioden och visar vägen. Stort plus till Alvin Karlgren och Noah Flury denna match. Övriga jobbade på bra sett från halva matchen, men dessa två stack ut, kommenterade Kais Moras tränare Peter Wallin efter matchen.

Segern var Kais Moras femte på de senaste sex matcherna, och sjätte hemmasegern i rad.

Alunda tog ledningen efter 10.19, genom Melker Johansson.

Kais Mora kvitterade till 1-1 efter 12.48, när Axel Jinnestrand slog till på pass av Martin Sjödin.

Alunda tog ledningen på nytt efter 20.34, genom Filip Dahl på pass av Hampus Andersson.

Alunda startade andra perioden bäst och gick från 1-2 till 1-4 genom två snabba mål tidigt i perioden av Johannes Holm och Gabriel Eriksson. Kais Mora var starkast i tredje perioden. Laget vann perioden med hela 7-1 och matchen med 8-5.

. Melker Johansson gjorde ett mål för Alunda och två assist för Alunda.

Kais Mora ligger på tredje plats i tabellen efter matchen, medan Alunda är på elfte plats.

I nästa omgång har Kais Mora Runsten hemma i Idre Fjäll Arena, lördag 16 december 13.00.

Matchrapporter: Målfest för Kais Mora borta mot Alunda Uddamålsseger för Kais Mora hemma mot Hagfors Kais Mora föll mot IBK Hudik med 4-8 Två mål för Alexander Bergström när Hagfors vann mot Alunda Tre poäng för Kais Mora hemma mot Vaksala

Den här artikeln handlar om: