Craftstaden vann mot Fristad

Storseger för Craftstaden hemma mot Fristad

Craftstaden hade en riktig målfest när man besegrade Fristad hemma i Oskarshamns Sporthall i Allsvenskan västra/södra dam. Craftstaden vann med hela 11-3 (1-1, 3-2, 7-0).

Craftstadens assisterande tränare Johan Magnusson kommenterade matchen:

– Vi gör genomgående en riktigt bra match. Vi skapar många chanser och riktigt skönt att det lossnade i tredje. Med tanke på förra veckans tunga förlust så är det grymt mentalt starkt av gruppen att prestera den tredje period vi gör. Då gäller det både det hårda jobbet och det kreativa spelet med boll.

Fristad tog ledningen efter fem minuters spel, genom Sara Claesson framspelad av Alexandra Rysell Johansson.

Craftstaden kvitterade till 1-1 efter 17.58, när Amanda Lind hittade rätt på pass av Sanna Zetterling.

Fristad tog ledningen på nytt efter 20.52, när Josefin Dahlander fick träff framspelad av Emmy Ryhd.

I andra perioden var det Craftstaden som var starkast. Laget vann perioden med 3-2 och ställningen efter två perioder var 4-3.

I tredje perioden var Craftstaden starkast och gick från 4-3 till 11-3 genom två mål av Linnéa Eos, två mål av Stina Nilsson, två mål av Amanda Lind och ett mål av Elna Olsson och avgjorde matchen. Det sista målet kom med 1.40 kvar att spela.

Linnéa Eos gjorde två mål för Craftstaden och två målgivande passningar och Sanna Zetterling stod för ett mål och två assists.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Craftstaden på sjätte plats och Fristad på sjunde plats.

Nästa motstånd för Craftstaden är Olofström. Lagen möts lördag 16 december 14.00 i Olofströms Sporthall.

Matchrapporter: Craftstaden fortsätter att vinna – har nu fyra raka segrar Tungt besked för Lindås – åker ur serien Kvalspel för Craftstaden trots seger mot Fristad Tungt för Växjö IBK – Craftstaden bröt fina vinstsviten Tuff match slutade med seger för Lindome mot Fristad