Västerås IBS förlorade mot Skoghall
Montage
Matchrapport

Skoghalls fina svit håller i sig efter 5-2 mot Västerås IBS

ANNONS

2-5 (0-3, 2-1, 0-1) blev resultatet när Västerås IBS och Skoghall möttes i Mälarenergi Arena på lördagen. I och med detta har Skoghall hela sex raka segrar i Allsvenskan västra/södra dam.

Västerås IBS:s tränare Jani Pyykönen tyckte till om matchen:

– En tuff match som vi givetvis hade förberett oss på. Första perioden kommer vi inte alls upp i nivå i och jag vet faktiskt inte vad det beror på. Det får jag analysera och kika på, men vår andra period är vansinnigt bra. Där gör vi exakt alla saker vi vill i vårt spel och får ut Max av det vi vill. Skoghall hamnar på hälarna och tar en time men vi lyckas ändå bibehålla trycket. Sen får de in 4-2 mål på slutet i andra där luften lite går ut oss. Det kännetecknar sedan hela 3e där vi jobbar och jobbar men kommer inte riktigt till i sista tredjedelen. Men vi är nöjda med 40 minuter totalt men vi måste blir mer konsekventa från start framledes.

Skoghall spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-3 genom mål av Alma Ahl, Nora Pettersson och Lovisa Nilsson. Efter 14.19 av perioden kunde Frida Eriksson och Stina Sjögren göra både 1-3 och 2-3 för Västerås IBS.

Skoghall utökade ledningen genom Alva Ek efter 15.51 i andra perioden. 4.20 in i tredje perioden nätade Skoghalls Emilia Wahlén och ökade ledningen för Skoghall. 2-5-målet blev matchens sista.

I tabellen innebär det här att Västerås IBS nu fortfarande är sist i serien. Skoghall leder serien.

Nästa motstånd för Västerås IBS är Telge SIBK. Lagen möts söndag 17 december 14.00 i Västergård Arena. Skoghall tar sig an Lillån IBK hemma lördag 16 december 13.00.

Matchrapporter: Västerås IBS vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Telge SIBK Seger för Skoghall i toppmötet med Lillån IBK Klart nu: Västerås IBS åker ur serien efter ny förlust Seger för Katrineholm borta mot Skoghall Lisa Söderlund tvåmålsskytt för Västerås IBS i segern mot GS 86

Den här artikeln handlar om: