IBK Alingsås vann mot Varla IBK

Alingsås starkast – efter två sena mål mot Varla

Matchen i division 1 västra Götaland herr mellan hemmalaget Alingsås och gästande Varla var oavgjord vid full tid, efter Rasmus Gabrieliis kvittering till 3-3 för Alingsås med bara 43 sekunder kvar av spela av ordinarie matchtid. I förlängningen kom avgörandet, där hemmalaget spikade segerresultatet, 4-3 (0-1, 1-1, 2-1, 1-0) genom Simon Johansson.

Varlas tränare Daniel Bystedt:

– Vi gör en bra match i drygt 58 minuter och har då ledningen med 3-1. Tyvärr har vi inte marginalerna på vår sida i slutet av matchen när Alingsås gör två mål i 6 mot 5. Otroligt tungt då jag tycker att vi sett till hela matchen förtjänade alla tre poäng.

Simon Johansson blev matchhjälte med sitt avgörande 4-3-mål 2.48 in i förlängningen.

Det här innebär att Alingsås nu har fyra segrar i följd i division 1 västra Götaland herr.

Varla tog ledningen efter 7.00, genom André Carlsson framspelad av Johannes Windsand. Efter 5.02 i andra perioden gjorde Varla 0-2 genom Viktor Olofsson.

Efter 5.18 av perioden kunde Teo Lundahl göra 1-2 för Alingsås. Varla utökade ledningen på nytt genom Isak Ehrinton med 1.38 kvar i perioden i tredje perioden och kom allt närmare segern.

Men Alingsås stod för en grym upphämtning till 3-3 med två mål på bara 0.58. Simon Johansson gjorde 2-3 efter 18.45 och Rasmus Gabrielii fullbordade comebacken till 3-3 efter 19.43. I förlängningen tog det 2.48 innan Alingsås också avgjorde till 4-3. Stor matchhjälte blev Simon Johansson, på pass av Alexander Jonsson.

Alingsås Alexander Jonsson hade fyra assists.

Det här var Alingsås tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Varlas andra uddamålsförlust.

För hemmalaget betyder resultatet tredje plats i tabellen. Varla är på sjunde plats.

I nästa omgång har Alingsås Zenith borta i Björlanda Idrottshall, lördag 2 december 14.00. Varla spelar hemma mot Kungälv torsdag 7 december 20.00.

Matchrapporter: Seger med 8-6 för Kungälv mot Varla Jonsson och Lundahl heta när Alingsås slog Zenith Varla åker ur serien – det står klart efter lördagens match Alingsås besegrade på hemmaplan av Träslövsläge Äntligen seger för Varla mot Pixbo