söndagens ssl
SSL

Stora glädjen efter segern: "Jag vet inte vad som händer"

ANNONS

Åkersberga bröt sin förlustsvit – slog Warberg hemma med 3-2 i sexpoängsmatchen.

Det har varit en kämpig säsong för Åkersberga. Stockholmarna låg sist i tabellen inför helgens omgång och kom till dagens hemmamatch mot Warberg med fem raka förluster i ryggen.

Därför var det lätt att förstå de vilda glädjescenerna som uppstod när slutsignalen ljöd. På tavlan stod det nämligen 3-2 åt Åkersberga favör vilket gör att de lämnar jumboplatsen, man passerar KAIS Mora och ligger nu på plats 13 i tabellen med tre poäng upp till just Warberg på säker mark.

Efter matchen intervjuades lagkaptenen Mikaela Jönsson i Expressens TV-sändning och hon hade svårt att ta in vad som just hänt.

– Herregud, jag är helt slut. Jag är stolt, glad, lättad, jag är så jävla glad för tjejerna. Just nu så är jag helt tom. Jag har svårt att säga…jag vet inte vad som händer alltså, sa Jönsson.

Åkersberga bjöd på en riktig kämpainsats och räddades i stunder av målvakten Maja Grusell som stod för några viktiga räddningar.

– Det var en otrolig energi idag från första stund. Det kändes som det var vår tur idag, våran match. Vi skulle bara ha det här, sa Jönsson sen.

Tyngre går det för Warberg, som nu åkte på sin fjärde raka förlust.

– När vi hade skrapat ihop de nio poängen vi har nu hade vi så klart en annan tanke med avslutningen. Samtidigt har vi mött tre topplag borta. Det här var den stora missräkningen, säger Warbergs tränare Andreas Burman till Hallands Nyheter.

– Just nu vill jag bara att det ska komma hit ett nytt lag så vi får chans på revansch. Det här känns skit. Sedan har vi en del grejer vi behöver jobba på och det får vi tid att göra under uppehållet.

Du kan se highlights från matchen nedan.

Matchrapporter: Seger för Åkersberga IBF – steg åt rätt håll mot Warberg Storseger för Pixbo Wallenstam – 9-3 mot Warberg Kalmarsund tog klar seger mot Åkersberga IBF IBF Falun fortsätter vinna – 5-3 mot Warberg Tre poäng för IBK Lund hemma mot Åkersberga IBF

Den här artikeln handlar om: