landslaget
Foton: Per Wiklund
SSL

Hovlund om landslaget: "Tänker inte krypa till korset och be om ursäkt"

ANNONS

Riktar ny kritk mot förbundskaptenerna – så svarar Thomas Brottman: "Hans mänskliga rättighet är inte att bli uttagen"

Linköping Oskar Hovlund har haft svårt att ta en plats i Niklas Nordéns och Thomas Brottmans landslag. Han fanns med i den sista EFT-turneringen innan VM 2021 men fick sedan ingen plats i mästerskapstruppen. Han togs ut som reserv men valde då att tacka nej till den platsen.

– Nordén sa att jag var väldigt nära en plats och att jag var en av de första reserverna om jag ville vara med på reservlistan. Men jag svarade att ska jag vara med vill jag vara med från start. En reservplats vill jag inte ha utan då lägger jag hellre fokus på klubblaget och att ta hand om kroppen istället för att gå och vänta på att man kan bli inringd, sa Hovlund då.

Hösten 2022 så uttalade sig Thomas Brottman om Hovlund i en intervju med Expressen.

– Jag ser det som svårt för honom. Vi har inte pratat med honom. Inte alls. Det blev som det blev senast. Det var olyckligt för hans skull. Det var lite dumma uttalanden efter det, om spelare vi hade tagit ut. Det blir svårt att ”fejsa” de spelare han refererade till i gruppen. Vi har en tajt grupp och vi har varken tid eller ork att hålla på med sånt. Han får lära sig den hårda vägen, sa Brottman då till tidningen.

Nya kritiken: “Är inte ensam att tycka det”

Hovlund har inte synts till i landslagsammanhang sedan hans kommentarer och nu uttalar han sig på nytt om landslaget, detta i en intervju med Corren

Han pratar där bland annat om kritiken som både han och David Gillek riktat mot landslagsledningen.

– Vi sa att det känns som att de bara plockar med spelare som de haft innan, i sina klubblag. Det vet jag att jag inte är ensam om att tycka men det är nog få som säger det. Sen när det nu har varit knäpptyst från dem så känns det bara som att de vill visa vem som bestämmer. Men jag tänker inte krypa till korset och be om ursäkt, säger Hovlund till Corren.

25-åringen får sedan frågan om han kommer spela i landslaget i framtiden.

– Det drömmer ju alla om. Men så länge de är förbundskaptener har jag svårt att se det hända.

Brottmans svar på Hovlunds utspel

Thomas Brottman kommenterar nu Hovlunds utspel via ett sms till Innebandymagazinet:

Ganska enkelt så tycker vi inte att Hovlund är bättre än Emil Johansson, Tobias Gustavsson eller Ludwig Persson som är den positionen som vi ser att Oskar är möjligen lämplig på.

Sedan tycker vi faktiskt att det finns spelare i hans egna lag som har haft en mer konsekvent bra nivå i serien i år och som vi tycker är mer intressanta. Någon som vi dessutom har varit tränare för men trots det inte tagit ut…

Hans mänskliga rättighet är inte att bli uttagen men att gnälla över att inte bli uttagen kan vara det.

I samband med Superligans upptaktsträff så frågade Innebandymagazinet tränarna i SSL huruvida Hovlund förtjänade en plats i landslaget. Du kan se tränarnas svar i videon nedan.

Matchrapporter: Underläge mot Linköping – då vände FCH och vann Storseger för Linköping – 9-3 mot Nykvarns IF Pixbo upp i topp efter trepoängare mot Linköping Linköping avgjorde med fem mål i tredje perioden Linköping vann – Martin Karlsson matchvinnare

Den här artikeln handlar om: