Täby FC förlorade mot Farsta IBK

Seger för Farsta med 8-6 mot Täby FC

Farsta vände och vann borta mot Täby FC i division 1 östra Svealand herr. Matchen på lördagen slutade 6-8 (2-1, 2-4, 2-3).

Segern var Farstas sjunde på de senaste åtta matcherna.

Täby FC var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 2-1.

Farsta hade greppet över spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 2-4 och ställningen efter två perioder var 4-5.

Farsta startade också tredje perioden starkast. Laget gick upp till en 4-6-ledning. Men Täby FC svarade och gjorde 5-6.

Därefter var det dock Farsta som avgjorde. Laget gjorde först 5-7 och sen kom också 5-8 med fem minuter kvar att spela genom Christoffer Herrlin på pass av Maximilian Hermundstad. Täby FC hann få in en reducering till, och slutresultatet blev 6-8.

Täby FC:s Rikard Carlsson-Stiernspetz stod för tre mål och ett assist. Tobias Ronström hade tre assists, Nisse Thomasson gjorde två mål och spelade fram till ett mål, Bilbo Morast gjorde tre mål för och Christoffer Herrlin gjorde två mål och en assist för Farsta.

I tabellen innebär det här att Farsta nu ligger på tredje plats. Täby FC är på tionde plats.

Täby FC tar sig an Hässelby i nästa match borta lördag 25 november 13.00. Farsta möter RA19 borta fredag 24 november 19.15.

Matchrapporter: Hässelby klart för kval till Allsvenskan Nyköping åker ur serien – det står klart efter söndagens match Svårstoppade Hässelby fortsätter vinna – 10-5 mot Täby FC Christian Sandsund femmålsskytt i RA19:s seger mot Farsta Täby FC klart för nedflyttning – efter förlust mot Farsta