superligan
Foto: Per Wiklund
SSL

Pixbo serieledare – vann klart mot toppkonkurrenten

ANNONS

Slog Linköping med 7-3 på hemmaplan: "Kvaliteten på vårt spel blir bättre ju längre matchen går"

Pixbo fortsätter gå starkt i SSL. Faktum är att man leder serien, detta ihop med Storvreta på 22 poäng men där Mölnyckelagetet har en bättre målskillnad.

Under lördagseftermiddagen tog rävarna sin tredje raka seger, detta mot toppkonkurrenten Linköping i Wallenstam Arena. 

Första perioden blev målrik och slutade 4-3 till hemmalaget. Mittenakten blev sedan mållös och i slutperioden kunde Pixbo dryga ut sin ledning till 7-3.

– Det är en trögstartad match med lågt tempo och mycket misstag från vår sida. Kvaliteten på vårt spel blir bättre ju längre matchen går och vi kan ta kontroll på matchen tack vare att vi blev mer noggranna i spelet med boll där vi kan gå ifrån till en ganska säker seger till slut, sa Pixbos tränare Patric Löfborg till Innebandymagazinet efter matchen.

Se highlights från matchen nedan. Artikeln fortsätter längre ner.

Pixbo toppar inte bara SSL-tabellen, man är också seriens formstarkaste lag sett till de fem senaste. Framåt levererar det rödvitklädda laget bra med mål, 30 stycken på de tre senaste matcherna är lagets facit. 

Linköping, som idag gav unge David Henningsson chansen från start i mål, blev i och med förlusten förbipasserade av Falun i tabellen och nu ligger östgötarna på en femteplats.

Efter matchen så stannande Pixbos Daniel Kalentun och Linköpings Martin Karlsson till hos Innebandymagazinets reporter på plats, Magnus Fredriksson. Du kan ta del av intervjuerna här.

 

Matchrapporter: Underläge mot Linköping – då vände FCH och vann Uddamålsseger för Mullsjö mot Pixbo Stark seger för Pixbo i toppmatchen mot Växjö Storseger för Linköping – 9-3 mot Nykvarns IF Pixbo upp i topp efter trepoängare mot Linköping

Den här artikeln handlar om: