Pixbo Wallenstam IBF vann mot Varla IBK
Montage
Matchrapport

Segerlös svit bröts när Pixbo vann mot Varla med 9-5

ANNONS

Det var länge sedan Pixbo vann i division 1 västra Götaland herr. Men i fredagens match mot Varla på hemmaplan blev det till slut seger, efter fem raka matcher utan vinst. Segersiffrorna skrevs till 9-5 (2-2, 2-0, 5-3).

– Efterlängtade tre poäng! Varla är ett smart spelande lag som är finurliga och spelar effektivt. Vi har fortsatt bra målvaktsspel och idag är vi effektiva i offensiven, vi sluter på tre femmor hela matchen och har bra gensvar från samtliga formationer idag. Riktigt go seger, kommenterade Pixbos tränare Johan Good.

Varlas tränare Daniel Bystedt tyckte så här om matchen:

– Jag tycker att vi gör en bra match de första 50 minuterna, bortsett från att vi har fortsatt svårt att sätta dit våra chanser. Vi får i början av tredje ett tufft bortdömt mål när matchen står och väger, samt några icke domslut som leder till insläppta mål bakåt. Efter det tappar vi tyvärr för mycket fokus, medan Pixbo gör en stark avslutning.

Varla startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara 1.08 slog Albin Jansson till på pass av Oliver Olsson.

Pixbo kvitterade till 1-1 efter 6.43, genom Luká? Holásek framspelad av Jakob Heins.

Laget tog också ledningen efter 11.59, när Erik Johansson slog till på pass av Samuel Dömstedt.

Varla kvitterade till 2-2 efter 18.21, när Oliver Olsson fick träff framspelad av Isak Ehrinton.

I andra perioden var Pixbo starkast och gick från 2-2 till 4-2 genom mål av Erik Johansson och Wictor Lundstedt. Även i tredje perioden var det Pixbo som var starkast. Laget vann perioden med 5-3 och matchen med 9-5.

Jakob Heins gjorde två mål för Pixbo och spelade dessutom fram till två mål. Albin Jansson gjorde två mål och en assist för Varla.

Pixbos nya tabellposition är nionde plats, medan Varla är på sjätte plats.

Pixbo tar sig an Kungälv i nästa match borta söndag 26 november 14.45. Varla möter Alingsås borta fredag 24 november 19.00.

Matchrapporter: Seger med 8-6 för Kungälv mot Varla Tung bortaförlust för Pixbo mot Träslövsläge Varla åker ur serien – det står klart efter lördagens match Kungälv tog revansch – 6-2 mot Pixbo Äntligen seger för Varla mot Pixbo

Den här artikeln handlar om: