Göteborsderbyt
Foto: AC.Kårhag
Allsvenskan västra/södra

Värvar en av Göteborgs bästa poängplockare genom tiderna

ANNONS

Inför kvällens göteborgsderby i allsvenskan södra har Lindås förstärkt truppen med en riktig poängmaskin.

Ikväll drabbar tabellfyran Lindome samman med tabellsexan Lindås i ett hett Göteborgsderby i allsvenskan, som fullbordar omgång sju.

Lindome har överraskat positivt så här långt in i serien utefter förhandstipsen medan Lindås underpresterat en hel del. Lindås kvalade till SSL ifjol men ligger just nu på nedflyttningsplats med hela åtta poäng upp till en topp 2-placering som är målsättningen. 

Nu kan Innebandymagazinet avslöja att Lindås förstärkt laget inför kvällens derby med en av distriktets bästa poängspelare genom tiderna. Sandra Hugosson ansluter från IBF Backadalen, där hon öste in 65 poäng i Dam1an förra säsongen. Det är den tredje högsta poängskörden någonsin i Göteborgs1an. 

– Vi får in en poängdrottning av rang som vi tror och hoppas kommer att bidra med poäng även i allsvensk miljö, säger sportchef Hacket Olsson om nyförvärvet till Innebandymagazinet. 

Hur kommer det sig att ni värvar in Sandra just nu, har det något med ert tabelläge att göra?

– Hon har har varit på väg in sen i augusti men har inte kunnat gå för fullt på grund av att hon har rehabat en skada. Men nu är hon helt återställd.

Sandra Hugosson #43 Foto: A.C Kårhag. 

Förra säsongen så hade Lindås även då en lång startsträcka men det slutade med föreningens första SSL-kval på damsidan. Så den något knackiga inledningen är inget som oroar sportchefen i dagsläget. 

– Vi började lika ”illa” förra året och nådde ändå kval, så ingen ko på isen. Men huvudmålet i år är nya allsvenskan och att få en bra utveckling på våra nya spelare, har vi chans på SSL-kval så kommer vi givetvis gå för det.

Lindås tränare Anders Nilsson inför matchen:

– Lindome är ett bra lag som presterar även om dom tappat lite tunga namn. Väldigt aggressiva, spelar med mycket fart, går rakt på mål och snabba spelvändningar. Vi måste göra grunderna rätt. Ha rätt inställning, göra jobbet och vara ödmjuka. I denna typer av match har man inte råd att släppa fokus en enda sekund. Samtidigt måste vi våga spela vår innebandy. Släppa loss och våga vinna, säger Nilsson till lagets hemsida

Lindomes Lina Johansson, som tidigare spelat i Lindås,  inför matchen:

– Jag tror det kommer bjudas på en riktigt rolig match. Derby är alltid speciella, det tillåts mer från domarna och det är alltid mycket känslor inblandat. Dessutom är en vinst i denna matchen värd otroligt mycket för både oss och Lindås om man kollar på tabellen, så det kommer bli krig om varje liten boll på planen, säger Johansson till lagets hemsida

Matchen börjar 19.30 och går att se live på InnebandyTV


TV: Chrull & Traktorn synar Sveriges VM-trupp

Christian "Chrull" Svensson och Jonas "Traktorn" Hansson snackar upp VM i Singapore: "Hon kan bli viktigaste spelaren för Sverige"


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Lindome klart för kval till Superligan Tungt besked för Lindås – åker ur serien Lindome avgjorde i sista perioden och vann mot Partille D1 Förlust för Lindås trots mål av Victoria Wallenstam och Alice Bengtsson Tuff match slutade med seger för Lindome mot Fristad

Den här artikeln handlar om: