vm-truppen
Foto: Tomas Brandt Wangel och Per Wiklund
VM 2023

Reagerar på petningen: "Bara att kolla på SM-finalerna"

ANNONS

Sofia Joelsson lämnades utanför Sveriges VM-trupp: "Framförallt är det en konkurrenssituation"

Under måndagen så presenterade förbundskaptenen Åsa "Kotten" Karlsson vilka 20 spelare som ska representera Sverige i VM 2023, som avgörs i Singapore den 2-10 december.

I den truppen saknades – säkert till mångas förvåning – Thorengruppens stjärnforward Sofia Joelsson. 27-åringen har varit en del av det svenska landslaget en längre tid där hon funnits med i de tre senaste världsmästerskapen, men någon plats i truppen till Singapore-VM fick hon alltså inte.

Joelsson säger nu till VK att hon är extremt ledsen och besviken samt att motiveringen hon fick av förbundskaptenen Åsa Karlsson var att "andra hade presterat bättre".

– Vi kommer att ha olika åsikter om det här och tycka olika. Jag tycker själv att jag har presterat. Jag har gjort mål och tidigare också visat att jag kan vara bra i stora matcher. Det är bara att kolla på SM-finalerna. Det är något som de inte får nu, någon som presterar i stora matcher, säger Joelsson till VK.

Hittills har det blivit 15 mål på åtta SSL-matcher den här säsongen, ingen svensk spelare har gjort fler mål än så. Joelsson ligger på en fjärdeplats i den totala poängligan.

När VM avgjordes i Sverige 2021 så fick Joelsson följa upplösningen från sidan av, detta på grund av en hjärnskakning.

– Jag tror inte att någon lagt ned så mycket tid och fokus som jag har gjort. Jag fick ju hjärnskakning förra VM. Det här skulle vara min revansch.

Förbundskaptenen berättar varför Joelsson petats

Åsa "Kotten" Karlsson säger sedan till VK att det är tight på right-positionen men att Joelsson också gjort det jättebra i Thorengruppen. Karlsson får sedan frågan av VK om vad som Joelsson saknar för att passa in i landslagets sätt att spela:

– Vi spelar ett högt presspel och spelar på ett annat sätt än Thoren gör med större ytor. Vi vill ha ett annat rörelsemönster, men framförallt är det en konkurrenssituation.

Joelsson kan faktiskt dyka upp i VM, detta då hon finns med på reservlistan tillsammans med nio andra spelare.


TV: Chrull & Traktorn synar Sveriges VM-trupp

Christian "Chrull" Svensson och Jonas "Traktorn" Hansson snackar upp VM i Singapore: "Hon kan bli viktigaste spelaren för Sverige"


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Du kanske även vill läsa: TV: Chrull & Traktorn synar Sveriges VM-trupp Den här artikeln handlar om: