Foton: Per Wiklund
VM 2023

VM-debutanten som kan spela på alla positioner

ANNONS

Efter en bra prestation i EFT får Nellie Öhgren samtalet från förbundskaptenen: "Satt på en föreläsning så fick messa om jag kunde ringa tillbaka sen".

Under morgonen presenterades damernas landslagstrupp inför VM i Singapore. På plats under presskonferensen var Nellie Öhgren som i den nya landslagströjan svarade på Innebandymagazinets frågor. 

Hur känns det att vara här idag som uttagen VM-debutant?

– Det känns jättekul, en dröm jag har haft sen jag började satsa på innebandy så det är kul att den ska gå i uppfyllelse.

Du nämnde innan att du fick samtalet när du satt du på en föreläsning. Kände du på dig vad det handlade om?

– Jag antog att de skulle ringa oavsett om jag kom med eller var reserv så det var ju bara ringa upp sen och hoppas på att man skulle få följa med. Jag var lite nervös men när jag ringde upp och fick beskedet att jag skulle få följa med så blev jag otroligt glad och tacksam för att jag ska få representera Sverige i kommande VM.

Nellie Öhgren i den nya landslagströjan. Foto: Per Wiklund

Vad fick du för motivering till att du blev uttagen?

– De tyckte att jag gjorde ett bra EFT och att jag kan axla rollen oavsett vilken position jag spelar, såg att det var en styrka och ville ha med mig

Vad känner du själv att du har utvecklat senaste åren för att ta det här steget till landslaget?

– Ja skulle säga att jag har utvecklat min fysiska form, styrka i dueller och att jag använder min spelförståelse på rätt sätt, till exempel genom att jag kan spela på alla positioner. När jag gick i RIG förut var det kanske lite mer finlir men nu har jag högre tempo, tänker snabbare och ett mer fysiskt spel.

Till vardags spelar du i Thorengruppen som är Sveriges bästa lag, fullt med världsstjärnor. Är det hård konkurrens att ta plats?

– Ja det är hård konkurrens men samtidigt är det bra för att alla vill ständigt utvecklas och fightas om att få den där stora rollen så jag tror att det är till en fördel för oss att vi alltid vill utvecklas och bli bättre. Det blir som en morot att utvecklas för att lyckas komma upp till samma nivå som de bästa i laget.

Det pratades här om att du kan spela på flera positioner men du presenteras som back, vilken position spelar du helst på?

– Jag har alltid varit center förutom i år då jag har spelat back. Förra året var jag center och forward men främst har jag varit center så att det är klart att jag är tryggast där men just nu känner jag mig trygg på alla positioner. Men skulle jag utnämna mig på en position till vardags så skulle jag säga att jag är center.

Vad kan du som debutant ta med och lära dig av de mer rutinerade spelarna i truppen?

– De kan bidra med sin rutin och hjälpa till om man har frågor och funderingar, om det är några konstigheter så vet jag att det är många som ställer upp och delar med sig av det som dom tidigare har varit med om.

Hur känner du kring den pressen som finns på att ta guld när man är med i Sveriges landslag?

– Jag tycker att det fungerar som en morot att jobba mot guldet. Det är guldet vi ska ta och till vardags är det lite så i Thorengruppen också, likadant tidigare i RIG. Vi har alltid varit favoriter, på ett sätt kan det vara jobbigt men jag ser det som en morot att man bör vinna och då måste man göra allt för att göra det, det finns inga genvägar att ta.


TV: Därför är Galante petad i landslaget

"Det ligger honom i fatet" - förbundskaptenen Thomas Brottman om varför Casper Backby och Alexander Galante Carlström inte är uttagna till Euro Floorball Tour.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Den här artikeln handlar om: