Fristad förlorade mot Partille D1

Partille D1:s segerrad fortsätter efter 5-2 mot Fristad

Partille D1 fortsätter starkt i Allsvenskan västra/södra dam. När laget mötte Fristad borta i Fristadhallen på lördagen kom ännu en seger. Laget vann med 5-2 (3-1, 1-1, 1-0). I och med detta har Partille D1 sju segrar i rad.

Partille D1:s tränare Robert Bodén kommenterade matchen:

– Det var en tuff bortamatch som var ganska fysisk men vi vinner rättvist med 5-2. Roligt var att debutanten Karolina Lindeberg född -06 fick göra sitt första allsvenska mål, det fick även Alicia De Melo Boric född -07 göra i sin andra allsvenska match. Båda spelade för övrigt i första femman. Man blir glad som tränare när så unga spelare tar för sig.

Fristad startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara 1.40 slog Jennifer Lundgren till framspelad av Klara Löfgren.

Partille D1 kvitterade till 1-1 efter 7.52, när Frida Ahlstrand slog till på pass av Jonna Karlsson.

Partille D1 tog också ledningen efter 10.22, genom Jonna Karlsson.

Partille D1 ökade ledningen till 1-3 efter 11.28, när Karolina Lindeberg fick träff framspelad av Linn Löberg.

Partille D1 ökade ledningen till 1-4 genom Alicia De Melo Boric efter 3.46 i andra perioden.

Med 3.37 kvar att spela av perioden kunde Amanda Johansson göra 2-4 för Fristad. Partille D1 punkterade matchen med ett 2-5-mål med nio sekunder kvar att spela återigen genom Frida Ahlstrand på pass av Lina Engström. Därmed hade Partille D1 vänt matchen. Det fastställde slutresultatet till 2-5.

Fristad stannar därmed på sjunde plats, och Partille D1 toppar fortfarande tabellen.

Nästa motstånd för Partille D1 är Craftstaden. Lagen möts lördag 11 november 15.30 i Partillebohallen.

Matchrapporter: Underläge i tredje perioden – då vände Partille D1 och vann Tungt besked för Lindås – åker ur serien Lindome avgjorde i sista perioden och vann mot Partille D1 Kvalspel för Craftstaden trots seger mot Fristad Tuff match slutade med seger för Lindome mot Fristad