Jönköping vann mot Fristad

Jönköping utklassade Fristad på hemmaplan

Jönköping dominerade stort när laget vann på hemmaplan mot Fristad i Allsvenskan västra/södra dam med hela 12-2 (4-1, 2-1, 6-0).

– Vi spelade hela matchen med påkopplade huvuden vilket gjorde att i lite sämre perioder under matchen kunde vi ändå vara starka. Skönt att vinna och att vi gjorde lite kassar, kommenterade Jönköpings tränare Daniel Stenmarker efter matchen.

Riktigt bra var Mira Markström, som stod för hela fem mål för Jönköping.

Det här innebär att Jönköping nu har fem segrar i följd i Allsvenskan västra/södra dam.

Jönköping tog kommandot i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 49 sekunder genom Mira Markström, och gick upp till 3-0 innan Fristad svarade.

I periodpausen hade Jönköping ledningen med 4-1. Även i andra perioden var det Jönköping som var starkast. Laget vann perioden med 2-1 och ställningen efter två perioder var 6-2.

Jönköping fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 12-2. Målen i sista perioden gjordes av Mira Markström, som gjorde tre mål, Emma Brydolf, Elin Knutsson och Alva Härnborg.

Jönköpings Moa Schönning hade tre assists, Emma Brydolf gjorde tre mål och Josefin Bergwall gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål.

Jönköpings nya tabellposition är andra plats, medan Fristad är på sjunde plats.

I nästa omgång har Jönköping Craftstaden borta i Oskarshamns Sporthall, söndag 5 november 14.00.

Matchrapporter: Underläge i tredje perioden – då vände Partille D1 och vann Tungt besked för Lindås – åker ur serien Kvalspel för Craftstaden trots seger mot Fristad Klart i dag: Jönköping vinner serien efter seger mot Växjö IBK Tuff match slutade med seger för Lindome mot Fristad