Foton: Adam Troy, Per Wiklund
SSL (Herr)

Förklaringen till udda agerandet: "Blivit en grej"

ANNONS

Därför gjorde Faluns stjärnor sten-sax-påse i matchen mot Storvreta.

Falun gick segrande ur fredagens giganternas kamp efter straffläggning borta mot Storvreta med slutresultatet 3-4. En av dalalagets försvarsklippor gav sin syn på matchen tätt inpå slutsignal.

– Jo, men det är ändå en okej match. Jag tycker vi spelar ganska bra i 60 minuter, men vi får inte riktigt hål på dem. Det är lägen åt båda hållen men tycker ändå att vi har några fler som vi kan sätta dit så att vi vinner efter straffar är väl rättvist, men vi hade gärna velat haft tre poäng, säger Casper Backby till Innenbandymagazinet.

Backby syntes göra sten-sax-påse med lagkamraten Linus Holmgren. Förklaringen ligger i hur man ska agera i powerplay.

– Det har väl blivit en grej egentligen. Vi två är duktiga defensivt om man säger så, vi ska vinna bollen, så inför varje match kör vi sten-sax-påse om vem som ska gå in först och hämta tillbaka bollen, och idag var det Linus som vann så han fick gå in först.

Vad tycker du om målvakten Santtu Strandbergs insats?

– Han är magisk idag, väldigt fin. Han har sett väldigt bra ut på träningarna också och det är svårt för honom att komma hit och konkurrera med Johan Rehn, men han är jäkligt stabil idag. Jag unnar honom verkligen det här, och han gör en superbra match. Lite taskigt mot honom att släppa in sista, vi ska täcka ner den där också.

Se highlights från matchen nedan:

Matchrapporter: Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo 2-0 i matchserien efter ny vinst för Pixbo mot IBF Falun

Du kanske även vill läsa: TV: Protester efter Storvretas ledningsmål: "Bollen rullade" Den här artikeln handlar om: