IBK Dalen vann mot AIK
Montage
Matchrapport

Klar seger för Dalen hemma mot AIK

ANNONS

Det blev en klar seger för Dalen vann på hemmaplan mot AIK i Allsvenskan norra/östra dam. Dalen vann med klara 9-3 (2-0, 5-2, 2-1).

– En match där vi från start är laddade och påkopplade. Genom hela matchen spelar vi med hög intensitet och skapar mycket framåt. Får mest utdelning målmässigt i den andra perioden men skapar mycket i alla tre perioder. Kul och härligt med vinst och 3 poäng. Bara ladda om för att se till att göra en minst lika bra match imorgon, kommenterade Dalens tränare Caroline Stattin.

AIK:s tränare Bruno Lundberg tyckte så här om matchen:

– Vi förlorar med 9-3 för att vi möter ett riktigt bra lag i dag. Vi får iofs en olycklig start med ett flippermål och ett självmål vilket innebär uppförsbacke direkt. De sätter press på oss och vi löser inte pressen tillräckligt bra. I dag spelar Dalen med högre kvalitet och tempo, är starkare i duellspelet, och är starkare i vårt målområde där de får göra för många mål. Men trots det så försöker tjejerna göra det vi har kommit överens om och sliter på bra men i dag är det förgäves. Nya tag i morgon.

Dalen tog därmed andra raka segern, efter 6-1 mot Gamla Stan i premiären.

I första perioden var det Dalen som var starkast. Laget vann perioden med 2-0.

Dalen tog kommandot i andra perioden. Laget inledde målskyttet efter 1.24 genom Emmy Helander, och gick upp till 4-1 innan AIK svarade.

7-2 blev det till slut för Dalen. Dalen vann också tredje perioden 2-1 och matchen med hela 9-3.

Noterbart är att Hanna Kristoffersson och Elin Hultman gjorde två mål och ett assist var för Dalen.

Nästa gång lagen spelar i serien är söndag 1 oktober. Då möter Dalen Älvsjö AIK i Umeå Energi Arena 12.00. AIK tar sig an Dalen borta 15.00.

Matchrapporter: Målfest när IBK Dalen krossade Umeå City i Thoren Arena Seger för AIK – steg åt rätt håll mot Nacka Wallenstam Stark seger för IBK Dalen i toppmatchen mot RIG Umeå Tre poäng till Alunda efter avgörande i slutperioden mot AIK Stark seger för Dalen i toppmatchen mot Sundsvalls IBF

Den här artikeln handlar om: