Foto: Per Wiklund
Superligan

Nekades elitlicens: ”Att degraderas är inget alternativ för oss”

ANNONS

Falun kommenterar beskedet om att man nekats elitlicensen.

Under sensommaren har det rapporterats om Faluns ekonomiska problem. På föreningens årsmöte i augusti kom det fram att Falun gått back 3,13 miljoner kronor och att det negativa egna kapitalet ligger på samma summa.

Det innebär också att man nu nekats elitlicens. 

Daniel Lindkvist, klubbdirektör i Falun, om beskedet:

– Det här är ingen överraskning för oss. Att vi skulle hamna här har vi vetat om redan i våras. Vi har haft en dialog med förbundet en tid och vet vad som gäller. Vi känner oss trygga med vad vi ska inkomma med och hur vi ska lösa detta, säger Lindkvist till Falu-Kuriren.

Skulle Falun misslyckats med att vända till ett positivt eget kapital så riskerar klubbens båda SSL-lag att åka ur serien.

– Det där är ingenting jag ens reflekterat över. Att degraderas är inget alternativ för oss. Jag jobbar utifrån övertygelsen att det här ska vi lösa. Vi har bra kontakter med förbundet och nu vet vi precis vad som krävs av oss, säger Lindkvist.

Även Falun Utveckling, som finns representerat i både dam- och herrallsvenskan, har nekats elitlicens. De andra föreningarna som fått samma besked är Warberg IC, FBC Katrineholm, Team Thorengruppen Ungdom SK och IBF Örebro.

"Haft vikande intäkter på alla de fronterna"

Falun har tidigare uttalat sig om den ekonomiska situation och varför man hamnat där man hamnat. En av förklaringarna är att klubben inte studsat tillbaka efter pandemin där cuper, sommarcamper och publiksiffror inte nått samma nivåer som innan pandemin bröt ut.

– Vi har haft vikande intäkter på alla de fronterna. Hösten var blytung rent publikt. Någonstans färgar det av sig på hela verksamheten. Intresset blir svalt. Sedan hade vi en lite bättre träff under vårkanten, sa Daniel Lindkvist till Falu-Kuriren i augusti.

– Tittar vi på sommarskolan har vi haft tre mer eller mindre fulltecknade veckor med 200 barn. I fjol var vi nere och lyckades inte fylla två veckor. I år har vi haft två fulla veckor, fortsatte han.

En av åtgärderna som Falun tittat på är att sälja hela eller delar av Guide Arena till Falu Kommun.


TV: Gabriel Kohonens fem första mål i SSL

Nya stjärnskottets succéstart i Svenska Superligan.


Matchrapporter: Knapp seger för IBF Falun på hemmaplan mot AIK Dålig start sänkte Thorengruppen mot IBF Falun Tungt för IBF Falun – Täby bröt fina vinstsviten Tre klara poäng för IBF Falun mot JIK IBF Faluns fina svit håller i sig efter 9-5 mot Rönnby IBK

Den här artikeln handlar om: