Notification
Foto: Per Wiklund

Stjärncoacher i Winter Games: "Något utöver det vanliga"

SSL-stjärnor blir gästtränare hos många deltagande lag i Falun Floorball Cup.

Efter Summer Games-succén är intresset stort för vinterupplagan av Falun Floorball Cup, som spelas 27-29 december. Redan har över 50 lag anmält sig till Winter Games och nu kommer arrangören med en häftig nyhet som ger cupen ännu mer glans.

Det nya konceptet går ut på att man kommer låta minst 70 lag under cupen att under en match få en stjärncoach. Under en match i turneringen kommer en spelare från IBF Faluns dam- och herrlag i SSL att vara med i båset under en match som gästtränare. Varje spelare kommer vara stjärncoach i två lag.

– Otroligt kul att vi kan erbjuda lagen som kommer hit något utöver det vanliga i cupsammanhang. Vi tror att detta kommer bli ett grymt komplement till vår cup. Vi vill hela tiden förbättra vår produkt som cuperna är och detta är ett viktigt och bra steg i rätt riktning, säger cupansvarige Joacim Svensson.

Stjärncoacherna kommer att lottas ut till respektive lag som de ska vara gästtränare hos. Därmed är chansen stor att just ditt lag får en SSL-idol som tränare i en match.

– Vi är glada att på ett mer tydligt sätt involvera våra A-lagspelare i verksamheten runt cupen. Vi försöker hitta nya och innovativa sätt att utveckla cupen och det ska bli riktigt kul att köra igång med detta koncept, förra säsongen kunde vi erbjuda gratis entré för alla deltagare till en SSL-match men i år är spelschemat lite annorlunda och då är detta koncept en lösning som vi är supernöjda med.

Vill du ha chansen att bli coachad av Alexander Galante Carlström, Emil Ruud, Moa Gustafsson, Lovisa Åström eller Malte Lundmark? Anmäl ditt lag på cupens hemsida.