#ib24silly
Foto: Per Wiklund
#IB24SILLY

Öst in poäng i SSL – nu väntar spel i Herr1an

ANNONS

Gimonäs Umeå tar in forward med fina meriter från Superligan.

Gimonäs Umeå åkte ur Herr1an 2021/22 men tog sig snabb tillbaka efter att ha vunnit sin division 2-serie tämligen enkelt: Man hade nio poäng ner till tvåan i tabellen.

Efter avancemanget har man förstärkt truppen med Vincent Rosén (IBF Dalen), Linus Andersson, Gustaf Rönnholm (båda Team Thorengruppen Ungdom) samt Emil Dahlberg (Täfteå), och nu gör man ett nyförvärv som lär ge eko i serien.

Det är ingen mindre än Johan Eriksson som ansluter till Gimonäs Umeå till kommande säsong. Forwarden har gjorde åtta säsonger i SSL med Sirius och Dalen mellan 2009-2017 och svarade då för 254 poäng på 193 matcher i grundserien. Eriksson har även spelat i högstaligan med moderklubben Storvreta.

“En riktig målspruta som vet vart nätet är beläget”

De senaste sex säsongerna har 38-åringen spenderat i Herr2an med Umeå Norr, och där har det blivit hela 197 poäng på bara 54 matcher, vilket ger ett snitt på närmare fyra poäng per match.

Tränarduon Camilla Boström och Jonas Boström ger en kommentar om truppens senaste nytillskott:

– Ett nyförvärv som har otrolig rutin och drygt 200 mål gjorda i SSL är en pusselbit som kommer bli viktig för laget. En riktig målspruta som vet vart nätet är beläget. Otroligt ödmjuk och fin lagspelare som peppar hela laget, i både med- och motgång. Varmt välkommen till Gimonäs. Vi hoppas du kommer trivas bra hos oss och det är en stor ära att du kommer ha på dig den svarta fina tröjan under säsongen, säger dem till klubbens Instagram.


TV: Tränarprofilen: Rekorddåligt bottenskikt i SSL

Bruno Lundberg: "Botten har aldrig sett så här dålig ut"



ANNONS

Matchrapporter: Gimonäs Umeå tog revansch – 8-7 mot Vattjom Gimonäs Umeå avgjorde i förlängningen mot Jemtland Målfest för Gimonäs Umeå hemma mot Kiruna AIF Förlust för Gimonäs Umeå mot Öjebyn med 6-7 Härnösand en lätt match för Gimonäs Umeå som vann klart

Den här artikeln handlar om: