#ib24silly
Foto: Peter Hačko och Miroslav Hýlek, IFF
#IB24SILLY

Italiensk landslagsman förstärker Herr1an-lag

ANNONS

Gör en ovanlig flytt: "Min familj var väl inte så glada när jag sa att jag skulle flytta"

Dalens division 1-lag har gjort ett exotiskt nyförvärv till kommande säsong: Man plockar in den italienska (!) landslagsmannen Tommaso Rubeo.

Tidningen VK skriver att Rubeo har spelat innebandy sedan han var fem år. Som seniorspelare har han vunnit inhemska ligan med Viking Roma och han spelar även i det italienska landslaget.

Rubeo har även testat på spel i Schweiz, detta på U21-nivå, och då kom han i kontakt med svensken Fredrik Edholm, som nyligen skrivit på för Dalens SSL-lag. Duon blev vänner under sin tid i alplandet och det är just Edholm som tipsat Dalen om Rubeo.

– Vi brukade göra mycket saker tillsammans och han kunde också hjälpa mig mycket. Om jag hade någon fråga om hur jag kunde utvecklas och bli en bättre spelare kunde jag fråga honom. Jag ser väldigt mycket upp till honom och han är den bästa som jag någonsin har spelat med, säger Rubeo till VK om Edholm.

Vill spela i VM och SSL

Rubeo flyttade tillbaka till italien efter tiden i Schweiz, men nu väntar alltså ett äventyr i Sverige.

– Jag började att leta efter en ny klubb i mars. I Italien har jag mina vänner och min familj men jag ville utvecklas som innebandyspelare. Så jag kände att jag behövde flytta. Jag letade efter en klubb i Sverige och Fredrik berättade om Dalen.

21-åringen berättar också för VK att han drömmer om att få spela VM med Italien samt i SSL. Italien har deltagit i tre herr-VM: 2006, 2008 och 2010.

– Det är inte så vanligt i den här åldern att man flyttar hemifrån. Men det ska bli en bra erfarenhet. Min familj var väl inte så glada när jag sa att jag skulle flytta, framför allt min mamma. Men de är så klart också jätteglada för min skull över att jag har fått den här möjligheten.

IBF Dalen slutade på den fjärdeplats i Herr1an Norrlands säsongen som gick.


TV: Fem (!) assists av Billy Nilsson i träningsmatchen

Stjärnan plockade fram passningsklubban i matchen mot Alunda som Gävle vann med 9-4.



ANNONS

Matchrapporter: Stort jubel när IBF Dalen säkrade seriesegern med vinst mot Bergnäset IBF Dalen ny serieledare efter 12-4 mot Härnösand IBF Dalen upp i topp efter seger mot Vattjom IBF Dalen ny serieledare efter seger mot Timrå IBF Dalen toppar tabellen efter seger mot Jemtland

Den här artikeln handlar om: