#ib24silly
Foto: Roland Osbeck
#IB24SILLY

Gör sitt första nyförvärv – lokal talang ansluter

ANNONS

Falun Utveckling värvar forward från Herr1an.

Det dröjde till mitten av augusti, men nu har även Falun Utveckling värvat. Gustav Voxheden är namnet på det allsvenska lagets första nyförvärv till kommande säsong.

Forwarden ansluter närmast från LI20, en förening han tillhört hela livet. Han kommer från två fulla säsonger i Herr1an, där har det blivit 27 poäng (22+5) på 35 matcher.

Voxheden, född 2004, representerade Dalarna i SDF-SM 2021/22 i Umeå och beskrevs då av ledarna med följande ord:

”En rightare som har en fantastisk spelförståelse och ett grymt skott han kommer man nog få se på de stora arenorna inom en snar framtid.”

Voxhedens namn nämndes även när Innebandymagazinets läsare fick tipsa om talanger som kan slå igenom i Dalarna säsongen så kommer:

”En rightare med ett riktigt vasst skott och som ofta bjuder på det oväntade. Hade en fin säsong i fjol med 17 poäng på 19 matcher i division 1 för LI20 och ska nu representera Falun där han får chans till spel högre upp i seriesystemet.”

Värvat en spelare – tappat sex 

För Falun Utveckling del så har sommaren främst handlat om spelartapp då sex spelare försvunnit i dagläget: Linus Sjögren (Visby), Kim Varga (Linköping), David Rangsart (Fagerhult Habo), Emil Aronsson (klubb oklar) Lukas Rosenklint (Faluns SSL-lag) och Malte Danielsson (Visby).

Jonas Adriansson, Faluns tidigare storspelare som numera är sportchef för klubbens allsvenska lag, pratade i somras med Innebandymagazinet om lagets transferstrategi.

– I den modellen IBF Falun Utveckling har så är ju tanken att vi ska ta från egna leden. Det finns ju spelare underifrån som knackar på dörren upp mot allsvenska lag också, så det finns ju folk fyller på underifrån, sa Adriansson då.

Han fick sedan följande fråga:

Om ni får erbjudande att ta in tre 30-åringar som kan vara skillnaden mellan nytt kontrakt och nedflyttning, hade ni tagit in dem då eller vill ni hellre köra vidare på er modell?

– Det är en svår fråga. Vi tar inte in spelare som är på väg neråt i sina karriärsteg. Vi vill arbeta med folk för att kunna flytta dem vidare, till att komma ut och bli ännu bättre spelare. Vi vill utveckla spelare, svarade Adriansson då och fortsatte:

– Sen så är det ju jättekul att vi har ett lag som spelar så pass högt som Allsvenskan, men vårt mål är någonstans att bygga dem till att bli så bra versioner av sig själva som möjligt och sen så kunna slussa dem vidare till vårat A-lag helst utav allt, men också ut andra topplag i Allsvenskan och SSL-klubbar.


Highlights: Storvreta-Falun 5-4 efter straffar

Se höjdpunkterna från andra matchen i Giganternas kamp, inklusive straffläggningen!



ANNONS

Matchrapporter: Målfest för IBF Falun U hemma mot Jönköping IBF Falun U föll mot RIG Umeå på hemmaplan IBF Falun U vann enkelt hemma mot Farsta IBF Falun U vann enkelt hemma mot Växjö Utv Delad pott för IBF Falun U och Linköping FBC

Den här artikeln handlar om: