Foto: Per Wiklund
Internationellt

Linus Malmström till NAFL och storfavoriten Florida Vikings

ANNONS

Nästa svenska stjärna till Nordamerika! Premiär på fredag, så följer du NAFL.

På fredag startar den andra upplagan av NAFL (North American Floorball League), den första innebandyligan i Nordamerika där det annars bara har arrangerats några enstaka turneringar för de klubbar som finns. Premiären var förra året då Florida Vikings stod som slutsegrare, och nu är de storfavorit att gå hela vägen igen efter att ha presenterat prestigevärvningar på löpande band.

Tidigare har det fått stor uppmärksamhet att landslagsmeriterade Niklas Ramirez (Växjö), Albin Hedstål och Kevin Haglund (Kalmarsund) blivit presenterade av Florida Vikings. Notera att det inte rör sig om "riktiga" övergångar, spelarna är bara utlånade under juli.

Nu har samma klubb gått ut med ytterligare ett nytt och hett affischnamn. Svenska landslagsforwarden Linus Malmström, som debuterade i VM förra året och i år har bytt SSL-klubb från Helsingborg till Kalmarsund, är nästa stjärna att ansluta.

– Linus är en imponerande vänsterforward som har möjlighet att skapa målchanser i varenda byte, skriver man på Florida Vikings Instagram.

NAFL startar på fredag och fortsätter att pågå under andra halvan av juli, med final 30 juli. Spelschemat hittar du här, och livesändningar väntas ske på Youtube.


TV: Speedshooting - så hårt skjuter Kim Nilsson

Första försöket för världsstjärnan - då sköt Kim Nilsson så här hårt.


Matchrapporter: Växjö vann avgörande matchen mot Kalmarsund Kalmarsund vann och kvitterade mot Växjö Växjö tog ny seger i serien mot Kalmarsund Växjö vann och kvitterade mot Kalmarsund Kalmarsund tog ny seger mot Växjö

Den här artikeln handlar om: