Daniel Johansson i Strängnäs röda tröja i SSL-kvalet för nån månad sedan
Foto: Roland Osbeck
#IB24SILLY

Nykvarns sista värvning avslöjad

ANNONS

En 26-årig back med SSL-meriter som blev utsedd till allsvenskans bästa spelare på sin position blir Nykvarns sista värvning.

SSL-nykomlingarna Nykvarn har varit aktiva under silly season för att stärka upp truppen inför föreningens historiska SSL-debut. Tre backar, en målvakt och en forward samt en assisterande tränare värvades in ganska så snabbt. Nu avslöjar LT.se att Nykvarn gjort klart med en ny back som spelat i SSL tidigare med Växjö.

Nyförvärvet Jesper Lindströms bror, Tobias Lindström, var på väg till Nykvarn men helt plötsligt gjorde den landslagsmeriterade backen en kovändning och skrev på ett nytt avtal med Kalmarsund istället. Något som gjorde att Nykvarn fick en backplats ledig. 

Den fyller man istället upp med Daniel Johansson som gjorde 31 poäng från sin backposition i Allsvenskan för Strängnäs. Johansson har tidigare spelat i SSL med Växjö mellan 2020-2022. Enligt uppgifter till tidningen så köper Nykvarn loss Johansson samtidigt som Strängnäs även får Nykvarnbacken Lukas Bemström på köpet.   

– Det stämmer, bekräftar Strängnäs sportchef Stefan Furness för LT-sporten. Vi har haft ett väldigt bra samtal med ”Nyken” och tror att det här blir bäst för klubbarna och båda spelarna. Vi ser en väldigt stor utvecklingspotential med Lukas Bemström i vår trupp.

I Nykvarn kommer Daniel Johansson, som blev utsedd till säsongens bästa back i Allsvenskan Norra, återförenas med sin gamla tränare Nicklas Hedstål. 

– Jag tog honom från Gnesta till Salem en gång i tiden. Sedan dess har han byggt på sig erfarenhet i Växjö och han känner många i vårt lag. Det kommer att bli jättebra. Han har offensiv spets, ett bra passningsspel och en väldigt bra karaktär. En extremt bra värvning, säger Hedstål till tidningen.

Hedstål passade även på att avslöja för tidningen att Johansson var Nykvarns sista värvning och att truppbygget nu är i mål. 

– Vi är färdiga med hela laget. Vi har den trupp vi har nu och ingen mer kommer att komma in. Nu ska vi sätta ihop det till en bra enhet.

Nykvarns IBF

Klara in

Benjamin Lindskog, back (Trosa Edanö)

Jesper Lindström, forward (Kalmarsund)

Lucas Orrmo, målvakt (Salem)

Gustav Lindström, back (Salem)

Markus Jonsson, back (Växjö)

Jonny Lindström, assisterande tränare (Salem)

Daniel Johansson, back (Strängnäs)

Klara ut

André Lindman, forward (klubb oklar)

Lukas Bemström, back (Strängnäs)


TV: Storvreta och Falun i gemensam storsatsning

Storklubbarnas plan för att kickstarta nästa säsong: "Hela Sverige ska kunna titta - hoppas bjuda på show"


 

Matchrapporter: Uddamålsseger för Nykvarns IF mot Hagunda Mullsjö avgjorde med fem mål i sista perioden Karlstad segrare hemma mot Nykvarns IF Förlustsviten bruten för Linköping – efter 7-6 mot Nykvarns IF Förlustsviten bruten för FCH – efter 6-5 mot Nykvarns IF

Den här artikeln handlar om: